Рецепт Російський рибалка фото

Російський рибалка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочу поділиться з вами старовинним рецептом приготування російського рибника. Це дуже смачний пиріг, в який можна покласти абсолютно будь-яку рибу. Всіх секретів я не знаю, але деякі вам відкрию!

Опис приготування:

Як правило, рибник - закритий пиріг у формі човники, але може мати і чотирикутну форму. Відомі рибники і трикутної злегка випуклої форми. Пироги трикутної форми частіше виготовляють з рибним фаршем. Що стосується вибору риби, то краща малокостная риба: палтус, зубатка, налим, судак, лихоманка, уваги. А ось з жирної риби краще випікати пироги відкриті. Прийнято подавати рибники гарячі, як самостійну страву або закуску. Тепер поговоримо про те, як його їдять. У гарячого рибника ножем зрізають верхню скоринку, і виделкою їдять рибу з нижнім шаром. Верхня скоринка використовується замість хліба, вприкуску. Тепер ви знаєте, всі секрети, пора дізнатися, як приготувати російський рибник!

  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Швидкодіючі сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Риба - 500 грам
  • Лук білий - 1 штука
  • Зелень - За смаком
  • Жовток - 1 штука (для змазування тіста)
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
російський рибалка - фото крок 1
Підготуйте продукти, молоко підігрійте до 40 градусів. Рибу вимийте і очистіть від нутрощів, сьогодні мій вибір - скумбрія!
російський рибалка - фото крок 2
Просійте борошно, змішайте її з сіллю, цукром і дріжджами.
російський рибалка - фото крок 3
Додайте яйце і тепле молоко, почніть замішувати тісто.
російський рибалка - фото крок 4
В процесі замісу влийте рослинне масло.
російський рибалка - фото крок 5
Зберіть тісто в пружний м'який клубочок, мені знадобилося всього 5-6 хвилина і все закінчилося. Накрийте сухою серветкою і приберіть в тепло на 1, 5 годину. Тісто має збільшиться в два рази.
російський рибалка - фото крок 6
Притрусіть зовсім небагато стіл борошном, розкачайте тісто, товщина тесту для рибника повинна бути 1 см! Форма повинна приблизно повторять рибку з можливістю її красиво загорнути. На тісто покладіть цибулю (порізаний півкільцями) і кріп або зелену цибулю перо.
російський рибалка - фото крок 7
Зверху покладіть рибку. Справжній російський рибник пекли з рибними головами, але в цьому випадку потрібно видалити зябра і ретельно вимити місце їх кріплення. Я голову відрізаю відразу, її в моїй родині не їдять. Рибку обов'язково посоліть, поперчіть. Ножем зробіть на тесті навколо рибки розрізи, як на фото.
російський рибалка - фото крок 8
Заплетіть тісто так, щоб рибка була щільно укладена всередині, але при цьому були місця для виходу пара. Перемістіть рибник на пергамент і дайте йому 20 хвилин вистоювання під сухою серветкою в теплі.
російський рибалка - фото крок 9
Випікайте рибник при 200 градусах 30-35 хвилин, потім змастіть жовтком, посипте кунжутом і доведіть до красивої рум'яної скоринки (приблизно ще 5 хвилин в духовці).
російський рибалка - фото крок 10
Пригощайтеся гарячим Рибник!

Схожі рецепти