Рис з імбиром і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування азіатського страви з смаженого рису з цибулею-пореєм, арахісовим маслом, часником, імбиром, кунжутним маслом, соєвим соусом і яєчнею.
Арахісове масло і імбир надають рису новий карамельний смак. Для приготування цієї страви використовуйте рис «Жасмин» - він виходить досить розсипчастим. Для страви можна використовувати що залишився вчорашній рис - це дуже зручно.
- Часнику - 2 Ст. Ложки
- Імбиру - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Яйця - 4 штуки
- Кунжутного масла - 2 чайних ложки
- Соєвого соусу - 4 чайних ложки
1. Подрібнити часник і імбир. Дрібно нарізати цибулю. У великій сковороді нагріти 1/4 склянки арахісового масла на середньому вогні. Додати часник і імбир і смажити, помішуючи, до появи хрусткої скоринки і коричневого кольору.
2. Шумівкою викласти часник і імбир на паперові рушники і злегка посипати сіллю.
3. Зменшити вогонь до низького і додати 2 столові ложки масла і нарізану цибулю-порей. Смажити близько 10 хвилин, періодично помішуючи, поки цибуля не стане дуже м'яким. Злегка посолити.
4. Збільшити вогонь до середнього і додати варений рис. Смажити, помішуючи, поки рис добре не нагріється. Якщо хочете отримати рис насиченого кольору і трохи хрусткий, смажте його трохи більше часу. Посолити і поперчити за смаком.
5. У сковороді приготувати яєчню на маслі, що залишилося, поки яєчні білки не затвердіють.
6. Розділити рис між чотирма тарілками. Зверху викласти яєчню і полити 1/2 чайної ложки кунжутного масла і 1 чайною ложкою соєвого соусу. Посипати смаженими часником і імбиром і відразу ж подавати.