Рецепт Риба під лимонним соусом фото

Риба під лимонним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Роздільне харчування
На обід, На святковий стіл
Гарячі страви

Риба, приготована по даним рецептом, на самому ділі виходить найніжнішої, вона буквально тане в роті. Приготуйте її на обід або вечерю - і насолодіться смачним і корисним стравою!

Немає нічого складного в тому, як приготувати рибу під лимонним соусом. Як "прикраси" найкраще використовувати дрібно нарізаний кріп: він додасть страві особливий аромат і вишуканий смак.

  • Філе морського окуня - 5 штук (можна замінити Тілапії, палтус та ін.)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Яєчний жовток - 2 штуки
  • Заголовок для палітурки - 2 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
риба під лимонним соусом - фото крок 1
Філе обраної риби розморожуємо і нарізаємо на великі порційні шматки.
риба під лимонним соусом - фото крок 2
Укладаємо філе на сковорідку одним шаром. Солимо і перчимо.
риба під лимонним соусом - фото крок 3
Поверх риби розкладаємо крупно порізану моркву і цибулю, додаємо лавровий лист. Заливаємо рибу окропом так, щоб філе було лише трохи вкрите. Накриваємо сковорідку кришкою і ставимо на повільний вогонь. Після закипання води залишаємо рибу на повільному вогні протягом 10 хвилин.
риба під лимонним соусом - фото крок 4
За допомогою шумівки дістаємо рибу, викладаємо її на тарілку. Накриваємо кришкою, щоб рибне філе залишилося теплим.
риба під лимонним соусом - фото крок 5
Готуємо лимонний соус. Яйця поділяємо на жовтки і білки. До жовтків додаємо кукурудзяну муку і молоко, збиваємо вінчиком.

Схожі рецепти