Риба під лимонним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Риба, приготована по даним рецептом, на самому ділі виходить найніжнішої, вона буквально тане в роті. Приготуйте її на обід або вечерю - і насолодіться смачним і корисним стравою!
Опис приготування:
Немає нічого складного в тому, як приготувати рибу під лимонним соусом. Як"прикраси" найкраще використовувати дрібно нарізаний кріп: він додасть страві особливий аромат і вишуканий смак.
- Філе морського окуня - 5 штук (можна замінити Тілапії, палтус та ін.)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Молоко - 100 мілілітрів
- Лимон - 1/2 штуки
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Заголовок для палітурки - 2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
Філе обраної риби розморожуємо і нарізаємо на великі порційні шматки.
Укладаємо філе на сковорідку одним шаром. Солимо і перчимо.
Поверх риби розкладаємо крупно порізану моркву і цибулю, додаємо лавровий лист. Заливаємо рибу окропом так, щоб філе було лише трохи вкрите. Накриваємо сковорідку кришкою і ставимо на повільний вогонь. Після закипання води залишаємо рибу на повільному вогні протягом 10 хвилин.
За допомогою шумівки дістаємо рибу, викладаємо її на тарілку. Накриваємо кришкою, щоб рибне філе залишилося теплим.
Готуємо лимонний соус. Яйця поділяємо на жовтки і білки. До жовтків додаємо кукурудзяну муку і молоко, збиваємо вінчиком.
Отриману молочно-яєчну суміш вливаємо в рибний бульйон, який у нас залишився на сковороді. Попередньо з цього бульйону витягаємо лавровий лист, цибулю і моркву. "виварювали" соус, поки він по густоті НЕ буде нагадувати сметану. Додаємо сік половинки лимона в соус.
Пару хвилин"млоїмо" вже обсмажену рибу в соусі.
Рибне філе викладаємо на тарілку, зверху заливаємо соусом зі сковороди. Прикрашаємо блюдо на свій розсуд.