Райдужний торт
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати своїх дітей дивовижно красивим десертом? тоді подивіться, як приготувати райдужний торт. Нам знадобляться харчові барвники, бісквіт і простий крем, щоб створити це диво.
Оскільки бісквіт виходить досить м'яким, торт можна їсти відразу. Але, якщо є час, то можна залишити його на кілька годин, щоб бісквіт просочився кремом.
Прикрасити торт можна шоколадною крихтою, горіхами, фруктами або будь-якими кондитерськими посипаннями.
Крем також можна забарвити в різні кольори, щоб зробити поверхню торта яскравою.
- Куряче яйце - 8 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 800 грам
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Желатин - 15 грам
- Окріп - 100 мілілітрів
- Коньяк - 1 Ст. Ложка (або ПЗУ)
- Вода чиста - 200 мілілітрів
- Барвник харчової - 6 штук(6 квітів)
Спочатку приготуємо бісквітне тісто. Для цього відокремте білки від жовтків і збийте білки в густу піну з додаванням щіпки солі. До жовтків додайте олію, борошно, за смаком трохи ваніліну. Тепер до тесту додайте білки і акуратно вмішати виделкою або блендером на невеликій швидкості.
Тепер в залежності від кількості кольорів барвника потрібно розділити тісто. У мене 6 кольорів - значить ділимо тісто на 6 однакових порцій і фарбуємо згідно з інструкцією на упаковці барвників. Регулюйте інтенсивність фарбування тесту на свій розсуд.
Тепер все коржі потрібно випекти. Для цього візьміть не дуже широку форму. Діаметр близько 20 сантиметрів підійде. Розігрійте духовку до 190 градусів і випікайте кожен корж близько 15-20 хвилин.
Поки випікаються коржі, займіться кремом. До желатину залийте гарячу воду, але не окріп. Вершки збийте з цукровою пудрою до повітряного стану. Розчинився желатин змішайте з вершками, додайте коньяк - крем готовий.
Коли коржі повністю охолонуть, можна збирати торт. Покладіть перший корж в блюдо, на якому будете подавати торт, і перекладаючи кремом, по черзі викладіть все коржі. За бажанням залиште крем, щоб змастити боки торта.