Райдужний торт
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати своїх дітей дивовижно красивим десертом? тоді подивіться, як приготувати райдужний торт. Нам знадобляться харчові барвники, бісквіт і простий крем, щоб створити це диво.
Оскільки бісквіт виходить досить м'яким, торт можна їсти відразу. Але, якщо є час, то можна залишити його на кілька годин, щоб бісквіт просочився кремом.
Прикрасити торт можна шоколадною крихтою, горіхами, фруктами або будь-якими кондитерськими посипаннями.
Крем також можна забарвити в різні кольори, щоб зробити поверхню торта яскравою.
- Куряче яйце - 8 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 800 грам
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Желатин - 15 грам
- Окріп - 100 мілілітрів
- Коньяк - 1 Ст. Ложка (або ПЗУ)
- Вода чиста - 200 мілілітрів
- Барвник харчової - 6 штук(6 квітів)
![райдужний торт - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/radujnii_tort-304658.webp)
Спочатку приготуємо бісквітне тісто. Для цього відокремте білки від жовтків і збийте білки в густу піну з додаванням щіпки солі. До жовтків додайте олію, борошно, за смаком трохи ваніліну. Тепер до тесту додайте білки і акуратно вмішати виделкою або блендером на невеликій швидкості.
![райдужний торт - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/radujnii_tort-304659.webp)
Тепер в залежності від кількості кольорів барвника потрібно розділити тісто. У мене 6 кольорів - значить ділимо тісто на 6 однакових порцій і фарбуємо згідно з інструкцією на упаковці барвників. Регулюйте інтенсивність фарбування тесту на свій розсуд.
![райдужний торт - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/radujnii_tort-304660.webp)
Тепер все коржі потрібно випекти. Для цього візьміть не дуже широку форму. Діаметр близько 20 сантиметрів підійде. Розігрійте духовку до 190 градусів і випікайте кожен корж близько 15-20 хвилин.
![райдужний торт - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/radujnii_tort-304661.webp)
Поки випікаються коржі, займіться кремом. До желатину залийте гарячу воду, але не окріп. Вершки збийте з цукровою пудрою до повітряного стану. Розчинився желатин змішайте з вершками, додайте коньяк - крем готовий.
![райдужний торт - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/radujnii_tort-304678.webp)
Коли коржі повністю охолонуть, можна збирати торт. Покладіть перший корж в блюдо, на якому будете подавати торт, і перекладаючи кремом, по черзі викладіть все коржі. За бажанням залиште крем, щоб змастити боки торта.