Рецепт Пудинг з яблук фото

Пудинг з яблук
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування
На полуденок
Солодке, Десерти, Пудинг

Пудинг з яблук - з найпростіших десертів, з яким впорається починаюча господиня. Незважаючи на легкість приготування і нехитрий набір продуктів, блюдо цілком можна подати на святковий обід.

Для досягнення ніжної консистенції пудингу вибирайте яблука з м'якою м'якоттю і вираженою солодкістю. Пізні сорти плодів краще не використовувати. Кількість цукрової пудри ви можете регулювати за смаком.

  • Яблука - 6 штук (маленького розміру)
  • Молоко - 200 мілілітрів (або 10% вершки)
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль кукурудзяний - 1, 5 Ст. Ложки (або готова суміш пудингу 40 г)
  • Цукрова пудра - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Яєчний білок - 1 штука
пудинг з яблук - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
пудинг з яблук - фото крок 2
Яблука почистіть від шкірки і насінної коробочки, наріжте на часточки і кожну часточку на три частини.
пудинг з яблук - фото крок 3
У сковороді розтопіть вершкове масло і на слабкому вогні обсмажте яблука до легкої скоринки.
пудинг з яблук - фото крок 4
У чаші змішайте молоко, жовток, крохмаль (або пудинг), цукрову пудру.
пудинг з яблук - фото крок 5
Окремо збийте білки в піну.
пудинг з яблук - фото крок 6
З'єднайте молочно-жовткову суміш зі збитими білками. Акуратно перемішайте за допомогою віночка.
пудинг з яблук - фото крок 7
Візьміть невеликі керамічні або металеві форми. На дно кожної викладіть по столовій ложці обсмажених яблук. Решта яблука залийте молочно-яєчною сумішшю, попередньо отлейте від неї 1/4 частина від загальної кількості.
пудинг з яблук - фото крок 8
Отриману масу розкладіть по формах. Зверху розлийте відкладену масу, створюючи "шапочку" . Поставте майбутній пудинг в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин, після вогонь збавте до 160 градусів і запікайте ще 10 хвилин.
пудинг з яблук - фото крок 9
Після закінчення часу дістаньте пудинг і охолодіть.
пудинг з яблук - фото крок 10
Десерт можна подавати як злегка теплим, так і повністю охолодженим. Вибір за вами. Смачного!

Схожі рецепти