Пудинг з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Пудинг з яблук - з найпростіших десертів, з яким впорається починаюча господиня. Незважаючи на легкість приготування і нехитрий набір продуктів, блюдо цілком можна подати на святковий обід.
Для досягнення ніжної консистенції пудингу вибирайте яблука з м'якою м'якоттю і вираженою солодкістю. Пізні сорти плодів краще не використовувати. Кількість цукрової пудри ви можете регулювати за смаком.
- Яблука - 6 штук (маленького розміру)
- Молоко - 200 мілілітрів (або 10% вершки)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль кукурудзяний - 1, 5 Ст. Ложки (або готова суміш пудингу 40 г)
- Цукрова пудра - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Яєчний білок - 1 штука
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Яблука почистіть від шкірки і насінної коробочки, наріжте на часточки і кожну часточку на три частини.
У сковороді розтопіть вершкове масло і на слабкому вогні обсмажте яблука до легкої скоринки.
У чаші змішайте молоко, жовток, крохмаль (або пудинг), цукрову пудру.
Окремо збийте білки в піну.
З'єднайте молочно-жовткову суміш зі збитими білками. Акуратно перемішайте за допомогою віночка.
Візьміть невеликі керамічні або металеві форми. На дно кожної викладіть по столовій ложці обсмажених яблук. Решта яблука залийте молочно-яєчною сумішшю, попередньо отлейте від неї 1/4 частина від загальної кількості.
Отриману масу розкладіть по формах. Зверху розлийте відкладену масу, створюючи "шапочку" . Поставте майбутній пудинг в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин, після вогонь збавте до 160 градусів і запікайте ще 10 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте пудинг і охолодіть.
Десерт можна подавати як злегка теплим, так і повністю охолодженим. Вибір за вами. Смачного!