Пшоняні оладки
(покроковий рецепт з фото)
Ось вам бюджетний і цікавий варіант, як приготувати пшоняні оладки. Їх можна зробити солодкими або солоними. Це відмінний варіант для сніданку або швидкого і смачного перекусу замість бутербродів.
Економний варіант використання залишилася після вечері або обіду пшоняної каші, яку і викинути шкода, але і є її ніхто вже не буде. Оладки за таким рецептом готуються так само просто і швидко, як і звичайні. Вони смачні і поживні, і ніхто не здогадається, що основним інгредієнтом була пшоняна каша. Подавати млинці можна з медом, джемом, варенням або сметаною, а також з вершковим, сирним і іншими соусами.
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Пшоняна каша - 1 Склянка (готова)
1. У мисці розминаємо готову кашу, вбиваємо яйце, всипаємо борошно, цукор і додаємо розпушувач. Ми залишаємо тісто на пару хвилин, після чого приступаємо до приготування.
2. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо соняшникову олію, розігріваємо. На розпечену поверхню ложкою викладаємо тісто. Обсмажуємо оладки з двох сторін до появи золотистої скоринки.
3. Готові оладки перекладаємо відразу на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру. Подаємо оладки з медом і ягодами.