Пшоняна каша з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом, як приготувати пшоняну кашу з грушею. Це десертна солодка каша, якої можна порадувати себе на сніданок. Дуже смачно!
За таким же принципом можна приготувати пшенку з яблуками. Якщо додати корицю і горішки, то каша вийде ще смачніше.
- Груша - 2 штуки
- Кленовий сироп - 160 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки(1/4 ç.l. - для груш, 1/4 ç.l. - в кашу)
- Вода - 960 мілілітрів(480 мл. - для груш, 480 мл. - в кашу)
- Пшоняна крупа - 180 грам
- Рослинна молоко - 240 мілілітрів

Підготуйте всі інгредієнти.

Розріжте грушу навпіл, видаліть серцевину. Наріжте скибочками уздовж середньої товщини.

У каструлі з товстим дном змішайте сироп, воду, сіль і часточки груші. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, накрийте кришкою і варіть хвилин 10, поки груша не стане м'якою.

Вийміть грушу, а сироп продовжуйте варити, поки обсяг не зменшиться в два рази. Потім залийте сиропом грушу і дайте повністю охолонути.

В окремій каструлі змішайте молоко, воду, щіпку солі і пшоняну крупу. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть температуру. Варіть кашу на низькому вогні 30 хвилин.

Перекладіть кашу в тарілку, зверху полийте сиропом і викладіть часточки груш. Перед подачею кашу можна прикрасити горіхами.

Пшоняна каша з грушею готова, смачного!