Рецепт Пшеничний хліб з манною крупою фото

Пшеничний хліб з манною крупою
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Тісто , Крупи , Манька
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Під час приготування хліба частина пшеничного борошна можна замінити не тільки на гречану або амарантового борошно, але і на манну крупу. Тому розповім, як приготувати пшеничний хліб з манною крупою.

Опис приготування:

Навіщо експериментувати і додавати в тісто для хліба манну крупу? Все дуже просто: манна крупа робить м'якуш тесту більш пружним, ніж в класичному хлібі, завдяки чому манний хліб практично не кришиться. Таку випічку можна подавати до перших страв або до чашечки чаю, змастивши хліб вершковим маслом. Так як для приготування тіста використовується два види пшеничного борошна, рекомендується брати пшеничний стартер, щоб зберегти аромат класичного пшеничного хліба.

  • Біла пшеничне борошно - 290 грам(120 грам в закваску, 170 грам в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 320 грам(120г в закваску, 200г в тісто)
  • Пшенична цільнозерновий мука - 100 грам
  • Манна крупа - 100 грам
  • Опара - 220 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Пшеничний стартер - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
пшеничний хліб з манною крупою - фото крок 1
Приготуйте опару. Стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
пшеничний хліб з манною крупою - фото крок 2
Додайте воду кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте рослинне масло, просіяне борошно, манну крупу, цукор і сіль. Вимісити тісто в тістомісильн протягом 7 хвилин на другій швидкості.
пшеничний хліб з манною крупою - фото крок 3
Тісто округлятимете змазаними рослинним маслом руками і помістіть в змащену олією миску. Накрийте тісто плівкою і залиште на 1, 5 години при кімнатній температурі.
пшеничний хліб з манною крупою - фото крок 4
Розтягніть тісто, максимально витягнувши один край тіста і склавши його до протилежної сторони. Знову накрийте тісто плівкою і залиште на 1, 5 годину.
пшеничний хліб з манною крупою - фото крок 5
Викладіть тісто на присипану борошном поверхню, посипте його борошном, переверніть і округлятимете. Викладіть тісто гладкою стороною вгору в покриту пергаментом форму. Накрийте тісто і залиште на 2 години при кімнатній температурі.
пшеничний хліб з манною крупою - фото крок 6
Перед випічкою змастіть тісто міцним чаєм. Надішліть в холодну духовку і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 50 хвилин. Остудіть хліб на решітці. Смачного!

Схожі рецепти