Вишневий мус з манною крупою
(покроковий рецепт з фото)
Гарний і смачний десерт, корисний і солодкий - мус зі свіжої вишні! Завдяки свіжому вишневому соку він містить велику кількість вітамінів. А яка ніжна структура, просто тане в роті! готуємо!
Подивившись мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати вишневий мус з манною крупою. Цей повітряний і солодкий десерт дуже подобається дітям. Ніжний, майже невагомий, його не потрібно жувати, він просто тане! Вишневий сік не проходить термооброботку, що дозволяє зберегти всі вітаміни, а це дуже важливо для літнього десерту. Пробуйте і діліться враженнями, буду рада вашим фотозвіт.
- Свіжа вишня - 300 грам
- Крупа манна - 4 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 склянки
- Цукор - 150 грам
1. Підготуйте продукти, приступимо!
2. Вишню звільніть від кісточок. Товкачем трохи придушити, щоб виділився сік, злийте його в стаканчик, у вас приблизно повинно вийти 120-150 мл. Поставте його в холодильник.
3. Вишню залийте водою, поставте на вогонь, з моменту закипання варіть 10 хвилин.
4. Процідіть гарячу масу, вишневий макуха не знадобиться, тільки рідина. У відвар додайте цукор, поставте знову на вогонь, тонкою цівкою всипте манку, постійно помішуючи, варите 5 хвилин.
5. Мус не повинен бути дуже густим, але і не рідким.
6. Перелийте масу в глибоку тару, міксером збивайте на максимальних обертах, поки маса не стане повітряної і світлої. Дістаньте з холодильника сік вишневий, невеликими порціями вводите його в мус, не перестаючи збивати.
7. Мус майже готовий, залишилося тільки охолодити.
8. Розлийте десерт по креманках і приберіть на 3 години в холодильник.
9. Перед подачею прикрасьте мус збитими вершками, свіжими ягідками, листочками м'яти. Приємного!