Сирна запіканка з манною крупою
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна, дуже смачна і корисна запеканочку - чудовий варіант десерту або навіть сніданку для діток і дорослих. Якщо ви не знаєте, куди б використовувати сир, то запам'ятовуйте цей класний рецепт!
Хочу показати вам простий і дуже зручний спосіб, як приготувати сирну запіканку з манною крупою. Це класичний варіант, але при бажанні ви можете використовувати добавки до смаку: родзинки, інші сухофрукти, ягоди або цукати, наприклад. Подавати до столу запіканку можна зі сметаною, ягодами, згущеним молоком або улюбленим варенням.
- Сир - 500 грам
- Крупа манна - 2 чайних ложки
- Крем - 5 чайних ложок
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 100 грам (якомога більше)
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Ось такий набір інгредієнтів ми будемо використовувати.
2. Манну крупу з'єднайте зі сметаною, перемішайте і залиште хвилин на 15. За цей час встигне розігрітися духовка.
3. Коли манка набухла, додайте до неї сир, цукор за смаком, щіпку солі і ванільний екстракт. Vbeyte яйця.
4. Все ретельно перемішайте до однорідності.
5. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і при бажанні присипте манкою.
6. Викладіть сирну масу, розрівняйте і випікайте при температурі 180 градусів до рум'яної (хвилин 40-50).