Рецепт Пряники тульські фото

Пряники тульські
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Мед
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Пряники
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.

Люблю друковані пряники, що стали візитною карткою Тули. Як прихильник домашньої випічки я вирішила дізнатися, як приготувати тульські пряники самостійно. Ділюся з вами найвдалішим рецептом.

Опис приготування:

Справжній тульський пряник, приготований з любов'ю своїми руками, стане улюбленою випічкою дітей і дорослих. Цей десерт можна подавати з чаєм або какао. Але найсмачніше є тульські пряники зі склянкою теплого молока. Ця випічка довго не черствіє, так що можна приготувати велику порцію.


  • Борошно - 2-3 склянок
  • Яйця - 2 штуки (один білок відкладіть для глазурі)
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Маргарин - 150 грам
  • Цукровий пісок - 150 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Спеції (обкладинка, мускатний горіх, імбир) - За смаком
  • Цукрова пудра - 50 грам
  • Povidlo - 100 мілілітрів
1
У глибокому посуді з'єднайте яйця з цукром, додайте соду, мед і спеції. Маргарин натріть на тертці або дрібно порубати, надішліть до яєчної суміші.
2
Надішліть суміш підігріватися на водяній бані. Коли вона почне збільшуватися в об'ємі і пінитися, зніміть з вогню. Додайте в гарячу масу склянку просіяного борошна і остудіть.
3
Після охолодження додайте борошно, що залишилося і помічені тісто. Якщо воно добре тримає форму, але трохи липне до рук, значить, ви все робите правильно. Не варто забивати тісто борошном, інакше пряники вийдуть твердими.
4
Розкачайте тісто в пласт товщиною півсантиметра і розріжте на прямокутники. На одну половину кожного прямокутника викладайте повидло і накривайте другою половиною. Притисніть краю тесту пальцями або вилкою, щоб начинка не витекла.
5
Викладіть отримані конвертики на деко, застелене пергаментом. Випікайте при температурі 180 ° С 10-15 хвилин. Виймайте пряники з духовки, як тільки вони зарум'яняться.
6
Приготуйте глазур з залишеного білка і цукрової пудри і прикрасьте наші тульські пряники. Коли глазур захолоне, можна подавати до столу!

Схожі рецепти