Рецепт Тульські пряники фото

Тульські пряники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пряники
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тульські пряники можна не тільки купити в магазині, але і приготувати вдома самостійно. Тим більше, що в супермаркетах вони часто продаються несвіжими і черствими, а вдома завжди будуть м'якими.

Опис приготування:

Для начинки тульських пряників ви можете використовувати будь-яке варення, варення або повидло. Воно може бути, як однорідним, так і містити шматочки ягід або фруктів. Бажано, щоб варення було густим, щоб воно не розтікався. Щоб дізнатися, як приготувати тульські пряники, прочитайте цей рецепт.

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Джем - 4 Ст. Ложки
  • Мед - 2-3 Ст. Ложок
  • Борошно - 350-400 грам
  • Цукрова пудра - 60 грам
тульські пряники - фото крок 1
Візьміть каструльку або сотейник, поставте її на плиту на водяну баню і покладіть цукор, олія, яйця, корицю, соду, мідь. Розтопіть всі інгредієнти, щоб маса стала однорідною. Періодично помішуйте все.
тульські пряники - фото крок 2
Зніміть каструльку з водяної бані і починайте частинами додавати в неї борошно. Потім викладіть масу на робочий стіл.
тульські пряники - фото крок 3
Замісити тісто, поступово додаючи до нього борошно. Воно повинно бути щільним і не липнуче до рук. Потім розділіть тісто на дві рівні частини.
тульські пряники - фото крок 4
Застеліть деко пергаментом для випікання. Розкачайте кожен шматок тіста в пласти близько шести міліметрів товщиною. Потім викладіть на пергамент один пласт і змастіть варенням.
тульські пряники - фото крок 5
Накрийте пласт з джемом другим розкатаним шматком тесту, защипніть краю якомога щільніше, притискаючи їх виделкою. Випікайте пряник тридцять хвилин в духовці при ста вісімдесяти градусах.
тульські пряники - фото крок 6
Поки пряник запікається, приготуйте глазур. Для цього в піалку помістіть цукрову пудру, влийте трохи окропу і перемішайте. Змастіть глазур'ю остиглий пряник.

Схожі рецепти