Тульські пряники
(покроковий рецепт з фото)
Тульські пряники можна не тільки купити в магазині, але і приготувати вдома самостійно. Тим більше, що в супермаркетах вони часто продаються несвіжими і черствими, а вдома завжди будуть м'якими.
Для начинки тульських пряників ви можете використовувати будь-яке варення, варення або повидло. Воно може бути, як однорідним, так і містити шматочки ягід або фруктів. Бажано, щоб варення було густим, щоб воно не розтікався. Щоб дізнатися, як приготувати тульські пряники, прочитайте цей рецепт.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Джем - 4 Ст. Ложки
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 350-400 грам
- Цукрова пудра - 60 грам
Візьміть каструльку або сотейник, поставте її на плиту на водяну баню і покладіть цукор, олія, яйця, корицю, соду, мідь. Розтопіть всі інгредієнти, щоб маса стала однорідною. Періодично помішуйте все.
Зніміть каструльку з водяної бані і починайте частинами додавати в неї борошно. Потім викладіть масу на робочий стіл.
Замісити тісто, поступово додаючи до нього борошно. Воно повинно бути щільним і не липнуче до рук. Потім розділіть тісто на дві рівні частини.
Застеліть деко пергаментом для випікання. Розкачайте кожен шматок тіста в пласти близько шести міліметрів товщиною. Потім викладіть на пергамент один пласт і змастіть варенням.
Накрийте пласт з джемом другим розкатаним шматком тесту, защипніть краю якомога щільніше, притискаючи їх виделкою. Випікайте пряник тридцять хвилин в духовці при ста вісімдесяти градусах.
Поки пряник запікається, приготуйте глазур. Для цього в піалку помістіть цукрову пудру, влийте трохи окропу і перемішайте. Змастіть глазур'ю остиглий пряник.