Пончики «Badus»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пончиків "бадуша"
Кількість порцій: 25
- Борошно - 640 грам (для тіста:)
- Олія - 175 грам
- Сода для випічки - 1/4 чайних ложки
- Кардамон - 1 щіпка
- Молоко - 1 Чайна ложка (не обов'язково)
- Олія - 1 штука (для смаження)
Відміряйте борошно.
Додайте соду і добре перемішайте.
Потім масло (кімнатної температури).
Перемішайте все до однорідної маси.
Потім по трошки додавайте воду і перемішуйте до стану тесту і продовжуйте замішувати.
Коли почне утворюватися тісто скачайте кулю.
Замішуйте хвилину дві.
Потім, поділіть на невеликі шматочки і зробіть гуртки, в центрі трохи натисніть пальцем.
Готуйте пончики у великій кількості масла на середньому вогні. Коли пончики готові з двох сторін перекладайте їх на рушник.
Цукровий сироп. Змішайте воду, кардамон і цукром і розтопіть (можна процідити воду з цукром щоб уникнути зайвих домішок, а можна додати 1 ç.l. Молока, тоді все зайве спливе на поверхню. Готуйте до густого стану, помішуючи, потім зніміть з вогню.
Перекладіть готові пончики в цукровий сироп і дайте їм полежати там пару хвилин потім вийміть з каструлі і перекладіть на залізний піднос. Якщо сироп сильно загусне підігрійте на плиті.
Охолодіть виріб і можна подавати до столу, смачного.