Полуничний пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Такий полуничний пудинг в домашніх умовах можна готувати як влітку - зі свіжими ягодами полуниці і чорниці (відмінне поєднання, спробуйте), так і взимку - із заморожених ягід або варення! раджу!
Взагалі, мені цей простий рецепт полуничного пудингу свого часу підказала мама. І я остаточно переконалася, що з такими-то доступними рецептами свято собі можна влаштовувати хоч кожен день! А експериментуючи з фруктовими начинками можна кожен раз заново дивувати своїх гостей! Так що ділюся і з вами, як зробити полуничний пудинг!
- Сир - 250 грам
- Крем - 250 грам
- Чорниця - 100 грам (свіжа або морожена)
- Полуниця - 150 грам (свіжа або морожена)
- Цукор - 200 грам
- Печиво - 150 грам
- Олія - 50 грам
- Желатин - 25 грам
- Вода - 200 мілілітрів
1. Желатин розводимо відповідно до вказівок на упаковці. Доводимо до повного розчинення і трохи охолоджуємо.
2. Тим часом займемося основою для пудингу. Печиво перетираємо в крихту і змішаємо з розм'якшеним маслом. Мнемо руками, трамбуємо на дно форми, щоб вийшов корж.
3. Сир, сметану і цукор збиваємо в блендері або за допомогою міксера, поки маса не стане легкою і однорідної, а цукор повністю не розчиниться.
4. А тепер за допомогою блендера збиваємо полуницю і чорницю в пюре. Можна отриману масу окремо перетерти через сито, щоб насіння і залишки шкірки не траплялися. З'єднуємо з сирною масою, викладаємо рівним шаром поверх печива.
5. Залишимо десерт в холодильнику, поки верхи не "схопиться", а потім виймаємо з форми, прикрашаємо ягодами і подаємо! Смачного!