Рецепт Пісочний пиріг з курагою фото

Пісочний пиріг з курагою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Сухофрукти , Чорнослив
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Найчастіше пісочний пиріг асоціюється з тертим пирогом, але є й інші варіанти, які теж заслуговують на увагу. Наприклад, з додаванням в тісто сметани, а в якості начинки буде курага.

Опис приготування:

Додавання сметани в тісто не порушує розсипчастості, навпаки, вона стає помірною. Варто звернути увагу на заміс тесту, тут важливо не перестаратися з борошном і часом замісу. Сліпі тести в кого, убирайте в холодильник. Краще трохи не домесіть, ніж перемісити!

  • Вершкове масло - 200 грам (або поширення)
  • Крем - 1 Склянка(15% жирності)
  • Борошно пшеничне - 380-400 грам
  • Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 180-200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - За смаком
  • Чорнослив - 200 грам
пісочний пиріг з курагою - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 2
Замочіть курагу в воді (щоб рідина злегка її прикривала) хвилин 20. Проваріть на середньому вогні після закипання протягом 10 хвилин. Прохолодний.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 3
У глибоку миску натріть на тертці холодне масло, додайте 350 грам борошна, розпушувач, сіль. Перетріть в крихту.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 4
Додайте сметану і почніть замішувати тісто. Якщо тісто сильно липне до рук, додайте столову ложку борошна з решти 50 грам. Постарайтеся не забивати тісто, краще його злегка натерти борошном.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 5
Готове тісто загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 6
Поки охолоджується тісто, приготуйте начинку. Остигнула курагу помістіть в блендер, засипте половиною зазначеної кількості цукру.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 7
Пробийте курагу з цукром в пульсовом режимі до однорідного стану. Додайте решту цукру, якщо необхідно. Начинка повинна мати виражений солодкий смак, без натяку на кислинку.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 8
Після закінчення часу дістаньте тісто з холодильника і розділіть на дві нерівні частини: 2/3 і 1/3.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 9
Візьміть більшу частину і розкачайте в коло діаметром близько 28 см.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 10
Форму застеліть пергаментом. Перекладіть в неї тісто, сформуйте бортики і зробіть проколи.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 11
Викладіть начинку і рівномірно розподіліть по тесту.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 12
Розкачайте малу частину якомога тонше і зробіть надрізи. Якщо немає пристосування, виручить ніж, на невеликій відстані один від одного зробіть смуги.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 13
Перенесіть верхню частину на начинку, розподіліть акуратно, відріжте зайве, краю загніть і злегка притисніть виделкою. Поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 14
Готовий пиріг дістаньте з духовки.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 15
Зніміть пергамент, перекладіть на блюдо і остудіть.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 16
Пиріг готовий.
пісочний пиріг з курагою - фото крок 17
При бажанні можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти