Пісочний пиріг з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше пісочний пиріг асоціюється з тертим пирогом, але є й інші варіанти, які теж заслуговують на увагу. Наприклад, з додаванням в тісто сметани, а в якості начинки буде курага.
Додавання сметани в тісто не порушує розсипчастості, навпаки, вона стає помірною. Варто звернути увагу на заміс тесту, тут важливо не перестаратися з борошном і часом замісу. Сліпі тести в кого, убирайте в холодильник. Краще трохи не домесіть, ніж перемісити!
- Вершкове масло - 200 грам (або поширення)
- Крем - 1 Склянка(15% жирності)
- Борошно пшеничне - 380-400 грам
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 180-200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - За смаком
- Чорнослив - 200 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Замочіть курагу в воді (щоб рідина злегка її прикривала) хвилин 20. Проваріть на середньому вогні після закипання протягом 10 хвилин. Прохолодний.
У глибоку миску натріть на тертці холодне масло, додайте 350 грам борошна, розпушувач, сіль. Перетріть в крихту.
Додайте сметану і почніть замішувати тісто. Якщо тісто сильно липне до рук, додайте столову ложку борошна з решти 50 грам. Постарайтеся не забивати тісто, краще його злегка натерти борошном.
Готове тісто загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Поки охолоджується тісто, приготуйте начинку. Остигнула курагу помістіть в блендер, засипте половиною зазначеної кількості цукру.
Пробийте курагу з цукром в пульсовом режимі до однорідного стану. Додайте решту цукру, якщо необхідно. Начинка повинна мати виражений солодкий смак, без натяку на кислинку.
Після закінчення часу дістаньте тісто з холодильника і розділіть на дві нерівні частини: 2/3 і 1/3.
Візьміть більшу частину і розкачайте в коло діаметром близько 28 см.
Форму застеліть пергаментом. Перекладіть в неї тісто, сформуйте бортики і зробіть проколи.
Викладіть начинку і рівномірно розподіліть по тесту.
Розкачайте малу частину якомога тонше і зробіть надрізи. Якщо немає пристосування, виручить ніж, на невеликій відстані один від одного зробіть смуги.
Перенесіть верхню частину на начинку, розподіліть акуратно, відріжте зайве, краю загніть і злегка притисніть виделкою. Поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Готовий пиріг дістаньте з духовки.
Зніміть пергамент, перекладіть на блюдо і остудіть.
Пиріг готовий.
При бажанні можна посипати цукровою пудрою. Смачного!