Пісочне печиво з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Розсипчасте і смачне пісочне печиво можна готувати з будь-яким сортом яблук: солодким, кисло-солодким, кислим. Головне - вибрати необхідну кількість цукру, щоб підкреслити яблучний смак і аромат.
Печиво вийде розсипчастим і неймовірно смачним, якщо ви його після випікання остудіть. Не забудьте в цей час заварити ароматний чай або каву і запросити всіх рідних на дегустацію десерту! У яблучний сезон печиво можна готувати хоч кожен день, брати його в поїздку, на роботу або на пікнік.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Масло кокосове - 120 грам (або вершкове)
- Цукор - 80 грам
- Куряче яйце - 2 штуки(2 дрібних або 1 велике)
- Розпушувач для тіста - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Яблуко - 1 штука (велике)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Кокосове масло розтопіть в мікрохвильовій печі, виклавши його в глибоку ємність. Всипте в ємність цукор і сіль, ретельно перемішайте. За бажанням кокосове масло можна замінити вершковим або маргарином. 2 ст.Л. Цукру залиште для присипки яблук.
Вбийте в ємність пару дрібних курячих яєць або одне велике. Ретельно збийте.
Всипте просіяне борошно і розпушувач.
Замісити щільне пісочне тісто, помістіть його в холодильник на 20 хвилин, накривши зверху харчовою плівкою.
Застеліть деко пергаментним папером, змастіть її маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів. Сформуйте з охолодженого пісочного тіста клубочки в долонях, викладіть їх на деко на рівній відстані один від одного.
Яблуко промийте у воді, очистіть від насіння, нарізавши на четвертинки, потім наріжте скибочками. Розплющите клубочки тесту в коржі, але не тонкі, викладіть на кожну з них скибочки яблука і присипте цукровим піском. Помістіть деко в духовку і спечіть печиво протягом 20-25 хвилин до рум'яності.
Готовий десерт зніміть з дека силіконової лопаткою, остудіть і подавайте до столу разом з гарячим чаєм або кавою.