Рецепт Пісочне печиво з яблуками фото

Пісочне печиво з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Яблука
На полуденок
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Розсипчасте і смачне пісочне печиво можна готувати з будь-яким сортом яблук: солодким, кисло-солодким, кислим. Головне - вибрати необхідну кількість цукру, щоб підкреслити яблучний смак і аромат.

Опис приготування:

Печиво вийде розсипчастим і неймовірно смачним, якщо ви його після випікання остудіть. Не забудьте в цей час заварити ароматний чай або каву і запросити всіх рідних на дегустацію десерту! У яблучний сезон печиво можна готувати хоч кожен день, брати його в поїздку, на роботу або на пікнік.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Масло кокосове - 120 грам (або вершкове)
  • Цукор - 80 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки(2 дрібних або 1 велике)
  • Розпушувач для тіста - 0, 25 чайних ложки
  • Сіль - 2 щіпки
  • Яблуко - 1 штука (велике)
пісочне печиво з яблуками - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
пісочне печиво з яблуками - фото крок 2
Кокосове масло розтопіть в мікрохвильовій печі, виклавши його в глибоку ємність. Всипте в ємність цукор і сіль, ретельно перемішайте. За бажанням кокосове масло можна замінити вершковим або маргарином. 2 ст.Л. Цукру залиште для присипки яблук.
пісочне печиво з яблуками - фото крок 3
Вбийте в ємність пару дрібних курячих яєць або одне велике. Ретельно збийте.
пісочне печиво з яблуками - фото крок 4
Всипте просіяне борошно і розпушувач.
пісочне печиво з яблуками - фото крок 5
Замісити щільне пісочне тісто, помістіть його в холодильник на 20 хвилин, накривши зверху харчовою плівкою.
пісочне печиво з яблуками - фото крок 6
Застеліть деко пергаментним папером, змастіть її маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів. Сформуйте з охолодженого пісочного тіста клубочки в долонях, викладіть їх на деко на рівній відстані один від одного.
пісочне печиво з яблуками - фото крок 7
Яблуко промийте у воді, очистіть від насіння, нарізавши на четвертинки, потім наріжте скибочками. Розплющите клубочки тесту в коржі, але не тонкі, викладіть на кожну з них скибочки яблука і присипте цукровим піском. Помістіть деко в духовку і спечіть печиво протягом 20-25 хвилин до рум'яності.
пісочне печиво з яблуками - фото крок 8
Готовий десерт зніміть з дека силіконової лопаткою, остудіть і подавайте до столу разом з гарячим чаєм або кавою.

Схожі рецепти