Пісочне печиво з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви запросили гостей на чай, то зовсім не зайвим буде здивувати їх домашньою випічкою - пісочним печивом з курагою, приготувати яке ви зможете дуже швидко.
Рецепт пісочного печива з курагою підкуповує своєю простотою. Воно виходить дуже смачним, розсипчаста. Це той варіант тесту, який не вимагає надмірних зусиль. З цим рецептом впорається легко навіть той, хто ніколи до це не займався випічкою. Вам не треба буде чаклувати так довго, як над дріжджовим тестом. Поки пісочне тісто буде знаходитися в холодильнику, спокійно займайтеся іншими справами. Коли ж підійде час відправляти його в духовку, то в ній печиво проведе лише якихось 15 хвилин.
Тепер ви дізнаєтеся, як приготувати пісочне печиво з курагою. Можете сміливо запрошувати гостей на чаювання.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Чорнослив - 100 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Підготуйте курагу. Для цього помийте, обсушити паперовим рушником і наріжте її невеликими шматочками.
2. Розітріть частина цукру з вершковим маслом. Додайте решту цукру, ванільний цукор, борошно і яйце.
3. В отриману суміш покладіть нарізану курагу і ретельно перемішайте.
4. З тіста сформуйте брикет. Потім оберніть пергаментним папером. Надішліть в холодильник мінімум на 30 хвилин.
5. Дістаньте відстояне тісто і наріжте на однакові шматочки.
6. Розігрійте духовку. Змастіть деко олією і викладіть підготовлене печиво. Час випікання займає 15 хвилин при температурі 200 градусів.