Пісний заливний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг дуже смачний і підійде як для пісних днів, так і для звичайних буднів. Рецепт простий, беріть на замітку!
Приготувати пісний заливний пиріг можна з будь-якої улюбленої начинкою, у мене сьогодні варіант з тушкованою капустою. За бажанням до капусти можна додати свіжу зелень або будь-які сезонні овочі. Пиріг дуже смачний, ніжний і ситний. Підійде для посиденьок з чаєм в колі близьких або в якості перекусу протягом дня.
- Борошно - 200 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (і трохи для начинки)
- Цукор - 2 чайних ложки(+ 1 ç.l. Для начинки)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Капуста - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте борошно, дріжджі, сіль і цукор.
Додайте воду і рослинне масло.
Перемішайте і залиште тісто на 30 хвилин.
Тим часом підготуйте начинку. Начинка може бути найрізноманітніша, у мене сьогодні капуста. Тушкуйте капусту з цибулею на сковороді, в кінці додайте цукор і сіль за смаком. Можна додати мелений перець.
Форму для випічки змастіть маслом (у мене форма розміром 18 см. В діаметрі). Дно і боки обсипте борошном або манкою. Тісто візуально розділіть на 2 рівні частини. Одну частину вилийте в форму і зверху рівномірно розподіліть начинку.
Зверху розподіліть тісто і посипте все кунжутом. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Пісний заливний пиріг готовий.
Смачного!