Пиріжки з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Прості, дуже повітряні, апетитні пиріжки з зеленню в домашніх умовах - це дуже традиційний і улюблений багатьма варіант випічки. Їх можна взяти на природу, на роботу або подати до першої страви.
В рецепт приготування пиріжків з зеленню можна використовувати в якості додаткового інгредієнта начинки не тільки сир, як в даному випадку, але і відварене яйце, тертий сир або картопля, наприклад. Це ситна і дуже смачна випічка для всієї родини.
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Борошно - 750-800 грам
- Вода - 250-300 мілілітрів
- Сир - 350 грам
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 2-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Зелень - 1 пучок
1. Борошно просіяти з сіллю, додати рослинне масло і дріжджі. Влити теплу воду і як слід все перемішати. Тісто має бути не дуже щільним. Його потрібно залишити в теплому місці приблизно на 45-55 хвилин.
2. Зелену цибулю і петрушку вимити, а потім дрібно порубати. В рецепт приготування пиріжків з зеленню можна додати також свіжий або сушений базилік, трохи кропу або кинзи, наприклад.
3. Щоб зробити начинку більш цікавою додати сир і вбити яйце. Ретельно перемішати, підсолити і поперчити за смаком.
4. Приблизно через годину тісто збільшиться в розмірі і стане більш повітряним.
5. А значить, можна відщипнути невеликий шматочок і розкачати на поверхні, присипаної борошном. Викласти ложку начинку в центр.
6. Акуратно заклеїти краю, а потім розрівняти пиріжок так, щоб шов виявився внизу.
7. Пиріжки з зеленню в домашніх умовах можуть бути будь-якого розміру, від цього і буде залежати їх кількість.
8. На сковороді розігріти олію і викласти туди пиріжки.
9. Обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору. Ось і весь простий рецепт пиріжків із зеленню, їх можна відразу подавати до столу.