Пиріжки на кефірі в духовці без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Швидкі в приготуванні, ситні і повітряні пиріжки на кефірі в духовці без дріжджів в домашніх умовах - це відмінний варіант випічки без зайвого клопоту для зайнятих господинь.
1. Для приготування тіста знадобиться мінімум зусиль і часу. Отже, в невеликій мисці з'єднайте кефір з сіллю, цукром і содою. Якщо використовуєте не дуже кислий кефір, тоді соду можна додатково погасити соком лимона або оцту.
2. Влийте рослинне масло і поступово всипати просіяне борошно. Тісто не повинно бути щільним, щоб пиріжки на кефірі в духовці без дріжджів в домашніх умовах були повітряними, але і не повинно липнути до рук.
3. Дайте тісту трохи постояти, накрийте його чистим рушником. А тим часом займіться начинкою. Використовувати можна абсолютно все - капусту, яйця з зеленню, картопля, гриби або м'ясо, наприклад.
4. Тісто викладіть на присипану борошном поверхню. Відокремлюйте невеликі шматочки, скачавши їх спершу в кульку. Потім розкачати, але не дуже тонко.
5. У центр викладіть підготовлену начинку і щільно заліпити краю.
6. Деко змастіть рослинною олією і викладіть туди готові пиріжки.
7. Для більш рум'яної скоринки використовуйте в рецепт приготування пиріжків на кефірі в духовці без дріжджів збитий жовток, яким потрібно змастити верх і боки.
8. Надішліть деко в розігріту духовку і випікайте до готовності при температурі 200 градусів.
- Кефір - 1 Склянка
- Рослинна олія - 0.5 склянки
- Борошно - 3-3.5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
2. Влийте рослинне масло і поступово всипати просіяне борошно. Тісто не повинно бути щільним, щоб пиріжки на кефірі в духовці без дріжджів в домашніх умовах були повітряними, але і не повинно липнути до рук.
3. Дайте тісту трохи постояти, накрийте його чистим рушником. А тим часом займіться начинкою. Використовувати можна абсолютно все - капусту, яйця з зеленню, картопля, гриби або м'ясо, наприклад.
4. Тісто викладіть на присипану борошном поверхню. Відокремлюйте невеликі шматочки, скачавши їх спершу в кульку. Потім розкачати, але не дуже тонко.
5. У центр викладіть підготовлену начинку і щільно заліпити краю.
6. Деко змастіть рослинною олією і викладіть туди готові пиріжки.
7. Для більш рум'яної скоринки використовуйте в рецепт приготування пиріжків на кефірі в духовці без дріжджів збитий жовток, яким потрібно змастити верх і боки.
8. Надішліть деко в розігріту духовку і випікайте до готовності при температурі 200 градусів.