Пиріг з вівсяних пластівців
(покроковий рецепт з фото)
Хіба потрібен привід, щоб поласувати смачним пирогом до чаю? багато шоколаду, пісочна основа… смачний пиріг! дивіться рецепт!
Краще вже приготувати домашню випічку самостійно від і до. Але, за браком часу можете купити готове пісочне тісто. Залишається тільки спекти основу, змастити шоколадом і наповнити карамелевими вівсяними пластівцями. Подавайте пиріг вже остиглим з чаєм або кавою. Насолоджуйтесь їм!
- Борошно - 155 грам
- Цукор - 155 грам(10 грам для тіста, 145 грам для начинки)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 185 грам(115 грам для тіста, 70 грам для начинки)
- Холодна вода - 60 грам
- Вівсяні пластівці - 120 грам
- Вершки - 60 мілілітрів
- Чорний шоколад - 115 грам
- Імбир - 1 щіпка
- Кленовий сироп - 100 мілілітрів
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Яблучний оцет - 2 чайних ложки
- Яйця - 4 штуки
1. Приготуємо тісто. У миску просійте борошно, додайте дрібку солі і цукор, перемішайте. Викладіть вершкове масло.
2. Вручну або за допомогою насадки замісіть пісочне тісто, щоб легше вимішувати, вливайте потроху холодну воду. Загорніть тісто в плівку і відправте в морозилку на 20-30 хвилин.
3. Дістаньте охолоджене тісто і викладіть його на стіл, присипаний борошном. Тонко розкачайте.
4. Викладіть пласт тіста в підготовлену форму для випічки, акуратно опустіть його на дно форми, щоб воно не порвалося.
5. Краї тесту підійміть і сформуйте з них бортики. Надішліть форму з пирогом на 20 хвилин в морозильну камеру.
6. Всередину викладіть горох або нут, надішліть пісочну основу для пирога в розігрітий до 175 градусів духовку на 20 хвилин.
7. Викладіть вівсяні пластівці на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин, періодично перемішуйте.
8. В сотейник влейте сливки, надішліть на вогонь і не доводьте до кипіння, а лише розігрійте. Розламати шоколад і викладіть його в теплі вершки, прогрійте ще пару хвилин і перемішайте.
9. Приготовану шоколадну масу викладіть на пісочну основу, відправте в холодильник.
10. Приготовим начинку. У мисці розтопіть вершкове масло, додайте цукор, імбир, кленовий сироп, ваніль і оцет, перемішайте і вбийте по одному курячі яйця. Викладіть в приготовлену суміш підсмажені вівсяні пластівці, перемішайте.
11. Дістаньте основу з холодильника і викладіть начинку, запікайте пиріг при 180 градусах близько 45-60 хвилин. Перед подачею на стіл гарненько охолодіть його протягом декількох годин. Приємного чаювання!