Пиріг з вишнею і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Продовжую згадувати рецепти солодких пирогів. Сьогодні, наприклад, із задоволенням розповім, як приготувати пиріг з вишнею та сметаною. Вийде просто чудове ласощі!
Представляю вам просто чарівний пиріг! Він нітрохи не гірше чізкейк, навіть краще. Природно, з цього слід, що він буде відкритим. Особисто я найбільше люблю саме такий вид. Тісто будемо робити таке, що йому не треба буде довго настоюватися. Випічку я приготувала ввечері, щоб сутра насолодиться її смаком.
- Вишня без кісточок - 400 грам
- Крем 20% - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Цукрова пудра - 2/3 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
Масло розітріть з 1 чайною ложкою ванільного цукру і 1/3 склянки цукрової пудри, також додайте жовток. Обережно всипаючи борошно, замісіть тісто. Потім розкачати його в круглий пласт.
Поставте розігріватися духовку до 180 градусів. Тісто викладіть у форму для випічки (якщо необхідно, то ще постеліть пергаментний папір), зробіть проколи вилкою по периметру. Випікайте 15 хвилин до напівготовності.
Тепер змішайте заливку: з'єднайте сметану, яйця, 1/3 склянки цукрової пудри, ванільний цукор і крохмаль. Перемішайте до єдиної консистенції.
Не виключаю духовка, дістаньте корж. Викладіть на нього вишню, розподіліть заливку і відправляйте далі випікатися. Зменшіть градуси до 170. Протягом 40 хвилин пиріг буде готовий.
Є цей пиріг можна тільки після того, як він повністю охолоне, а начинка загусне.