Пиріг з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте до недільного або святкового сімейного обіду смачний пиріг з ніжною начинкою з сиру і ароматної зелені. Цей пиріг можна подати як доповнення до смачного супу-пюре або на вечерю до чаю.
Цей смачний відкритий пиріг з пісочної основою і ніжною ароматною начинкою прекрасно підійде до невеликого сімейного обіду. Він чудово підходить до овочевих легким супів або до супу-пюре. А ще цей ароматний, трохи солоний пиріг дуже смачно подавати з чашкою солодкого чаю. Рецепт приготування пирога з сиром і зеленню нескладний, у вас все вийде смачно.
- Борошно пшеничне - 180-200 грам
- Яйця - 4-5 штук (великих - 4, маленьких -5)
- Крем 20% - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир твердий - 200-250 грам
- Кмин - 1, 5-2 Ст. Ложки (по бажанню)
- Сухі ароматні трави - 1, 5-2 Ст. Ложки (суміш базиліка, петрушки і орегано)
- Зелень свіжа - 1 пучок (петрушка, Braai, кріп, Зелена цибуля)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Підготуємо інгредієнти для пирога. Масло має бути м'яким, кімнатної температури. Сметану беремо густу, найкраще домашню.
Приступимо до приготування тіста. Розтираємо м'яке масло з яйцем, сіллю, сушеними травами і з половиною кмину. Якщо не любите кмин, можна його не додавати.
Додаємо в отриману суміш борошно.
І замішуємо пластичне пісочне тісто. Розкачуємо його в пласт товщиною приблизно 4-5 мм. Вирізаємо коло 23-24 см. В діаметрі і укладаємо в застелену папером форму для випічки.
З обрізків тесту можна зробити простий бортик, а можна тісто вирізати трикутниками.
Ретельно прикріпимо трикутники тесту до основи пирога, отримаємо ось таку картину.
Готуємо начинку. Забиваємо в миску яйця, додаємо сметану, сухі трави, перець і кмин. Перемішуємо-збиваємо виделкою.
Сир натираємо на дрібній тертці, зелень моєму, обсушуємо і дрібно нарізаємо її. Додаємо до яєчно-сметанною суміші і перемішуємо. Якщо сир не дуже солоний, додайте дрібку-дві солі.
Виливаємо начинку в основу з тіста, разравниваем.
І випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Потім охолоджуємо і тільки тоді виймаємо з форми.