Пиріг із зеленню і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям несолодкої випічки пропоную дивно смачний і простий рецепт пирога з зеленню і сиром. Тісто з мигдальною борошна робить його неймовірно оригінальним і дуже апетитним.
Щоб зробити смачний пиріг із зеленню і сиром в домашніх умовах, потрібно зовсім небагато - мінімальний набір інгредієнтів і трішки вільного часу. А щоб зробити його оригінальним, візьміть на замітку цей рецепт і спробуйте повторити на своїй кухні.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Борошно мигдальна - 250 грам
- Яйце - 3 штуки(1 в тісто, 2 в начинку)
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Сир - 250 грам
- Зелень - 1 За смаком
- Спеції - 1 щіпка

1. Насамперед необхідно просіяти пшеничне борошно і з'єднати її з мигдальною. Додати дрібку солі і трохи цукру. Як слід перемішати.

2. У сухій масі зробити поглиблення і влити туди розтоплене вершкове масло і збите виделкою яйце. Рецепт приготування пирога з зеленню і сиром також може бути на основі дріжджового тесту при бажанні.

3. Тепер потрібно ретельно перемішати і замісити тісто щільне. Розділити його на 2 частини (одна трішки менше другий).

4. Ту, що побільше, частина тесту викласти у форму для запікання і розподілити по поверхні. Тісто дуже м'яке, так що з ним легко працювати.

5. Тепер можна зайнятися начинкою. Свіжу зелень (в пиріг із зеленню і сиром в домашніх умовах можна додати зелену цибулю, петрушку, кріп, шпинат і все, що є під рукою) вимити, обсушити й подрібнити. Сир натерти на тертці і з'єднати із зеленню. Додати дрібку солі, спеції за смаком і вбити 1-2 яйця (в залежності від розміру). Як випливає все перемішати.

6. Начинку розподілити по тесту. Зверху накрити другою частиною тіста і акуратно заліпити краю. При бажанні верх можна змастити жовтком або присипати насінням кунжуту, наприклад. Надіслати пиріг в розігріту духовку.

7. Як тільки верх став апетитно рум'яним, пиріг можна діставати з духовки і трохи остудити. Ось такий простий рецепт пирога з зеленню і сиром, який вартий того, щоб його спробувати.