Рецепт Пиріг з сиром і яблуками фото

Пиріг з сиром і яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Яблука
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 25 хв.

Сир з яблуками - одне з найбільш класичних і безпрограшних сполучень. Гідний десерт можна подати навіть до святкового столу. Розповідаю, як приготувати пиріг з сиром і яблуками.

Опис приготування:

Структура самого пирога виходить соковитою і трохи мокрою, завдяки яблукам, які укладаються на самий верх віялом. Можна використовувати більш солодкі або кислі сорти фруктів. Сир краще брати нежирний, обов'язково перетріть його через сито, щоб не було грудочок. Готовий сирно-яблучний пиріг можна подавати гарячим з кулькою морозива або з вершковим кремом, але і сам по собі він буде прекрасним десертом.

  • Вершкове масло - 105 грам
  • Цукровий пісок - 150 грам
  • Сир - 130 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Яблуко - 3 штуки
пиріг з сиром і яблуками - фото крок 1
1. У чашу міксера всипав цукровий пісок (100 грам) і додаю розм'якшене вершкове масло (75 грам). Перетираю масу за допомогою віночка.
пиріг з сиром і яблуками - фото крок 2
2. Сир обов'язково перетираю через сито і додаю в чашу до олії і цукру, перемішую.
пиріг з сиром і яблуками - фото крок 3
3. Яйця збиваю в мисці, а потім додаю їх в чашу і перемішую.
пиріг з сиром і яблуками - фото крок 4
4. Борошно просівають і з'єдную з розпушувачем, всипав до яєчно-масляної суміші.
пиріг з сиром і яблуками - фото крок 5
5. Форму для випікання змащую маслом, викладаю в неї тісто, рівномірно розрівнюю його.
пиріг з сиром і яблуками - фото крок 6
6. 30 грам масла розтоплюю і змішую з 50 грамами цукор. Це буде глазур.
пиріг з сиром і яблуками - фото крок 7
7. Кожне яблуко розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння і зрізаю шкірку, нарізаю яблука скибочками завтовшки близько 3-5 міліметрів.
пиріг з сиром і яблуками - фото крок 8
8. Викладаю яблука на пиріг по колу, змащую їх глазур'ю з масла і цукру.
пиріг з сиром і яблуками - фото крок 9
9. Відправляю пиріг в розігріту до 170 градусів духовку на 40-60 хвилин, готовність перевіряю дерев'яною зубочисткою.
пиріг з сиром і яблуками - фото крок 10
10. Готовий пиріг подаю вже остиглим, інакше яблука при розрізанні перетворяться в кашу. Смачного!

Схожі рецепти