Пиріг з сиром і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Сир з яблуками - одне з найбільш класичних і безпрограшних сполучень. Гідний десерт можна подати навіть до святкового столу. Розповідаю, як приготувати пиріг з сиром і яблуками.
Структура самого пирога виходить соковитою і трохи мокрою, завдяки яблукам, які укладаються на самий верх віялом. Можна використовувати більш солодкі або кислі сорти фруктів. Сир краще брати нежирний, обов'язково перетріть його через сито, щоб не було грудочок. Готовий сирно-яблучний пиріг можна подавати гарячим з кулькою морозива або з вершковим кремом, але і сам по собі він буде прекрасним десертом.
- Вершкове масло - 105 грам
- Цукровий пісок - 150 грам
- Сир - 130 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Яблуко - 3 штуки

1. У чашу міксера всипав цукровий пісок (100 грам) і додаю розм'якшене вершкове масло (75 грам). Перетираю масу за допомогою віночка.

2. Сир обов'язково перетираю через сито і додаю в чашу до олії і цукру, перемішую.

3. Яйця збиваю в мисці, а потім додаю їх в чашу і перемішую.

4. Борошно просівають і з'єдную з розпушувачем, всипав до яєчно-масляної суміші.

5. Форму для випікання змащую маслом, викладаю в неї тісто, рівномірно розрівнюю його.

6. 30 грам масла розтоплюю і змішую з 50 грамами цукор. Це буде глазур.

7. Кожне яблуко розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння і зрізаю шкірку, нарізаю яблука скибочками завтовшки близько 3-5 міліметрів.

8. Викладаю яблука на пиріг по колу, змащую їх глазур'ю з масла і цукру.

9. Відправляю пиріг в розігріту до 170 градусів духовку на 40-60 хвилин, готовність перевіряю дерев'яною зубочисткою.

10. Готовий пиріг подаю вже остиглим, інакше яблука при розрізанні перетворяться в кашу. Смачного!