Рецепт Пиріг з ряжанки фото

Пиріг з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця , Ряжанка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви шукайте варіанти простих пирогів, які без зайвого клопоту можна спекти до чаю, тоді пропоную поповнити свою кулінарну скарбничку цих нескладних і дуже апетитним рецептом.

Опис приготування:

Поспішаю розповісти, як приготувати пиріг з ряжанки зі сливами. Цей рецепт гарний тим, що тісто досить універсальне, воно чудово поєднується як з ягодами або фруктами, так і з іншими добавками: сухофруктами, горішками, цукатами. Повітряний, ніжний і дуже смачненький, цей пиріг заслуговує вашої уваги.

  • Яйце - 5 штук
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ряжанка - 1 Склянка
  • Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Зливи - 5-6 штук (по бажанню)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
пиріг з ряжанки - фото крок 1
1. У глибоку миску вбийте яйця і додайте цукор. Збийте міксером або віночком до появи пухирців. Паралельно включіть її на 180 градусів.
пиріг з ряжанки - фото крок 2
2. Влийте ряжанку, продовжуючи збивати. Для аромату можна використовувати ванілін або улюблені екстракти, наприклад.
пиріг з ряжанки - фото крок 3
3. Борошно з'єднайте з сіллю і розпушувачем. Просійте все акуратно в мисочку з тестом.
пиріг з ряжанки - фото крок 4
4. І акуратно вмішати сухі інгредієнти лопаткою.
пиріг з ряжанки - фото крок 5
5. Ось таке повітряне тісто вийшло.
пиріг з ряжанки - фото крок 6
6. Жароміцних форму застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто.
пиріг з ряжанки - фото крок 7
7. Вимийте і висушіть сливи. Наріжте їх шматочками, видаливши кісточки.
пиріг з ряжанки - фото крок 8
8. Викладіть у форму, акуратно втопивши фрукти в тесті.
Надішліть форму в духовку.
пиріг з ряжанки - фото крок 9
9. Випікайте пиріг хвилин 40-50 до румяности. Після остудіть трохи і наріжте перед подачею. При бажанні можна зверху присипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти