Пиріг з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукайте варіанти простих пирогів, які без зайвого клопоту можна спекти до чаю, тоді пропоную поповнити свою кулінарну скарбничку цих нескладних і дуже апетитним рецептом.
Поспішаю розповісти, як приготувати пиріг з ряжанки зі сливами. Цей рецепт гарний тим, що тісто досить універсальне, воно чудово поєднується як з ягодами або фруктами, так і з іншими добавками: сухофруктами, горішками, цукатами. Повітряний, ніжний і дуже смачненький, цей пиріг заслуговує вашої уваги.
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Ряжанка - 1 Склянка
- Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Зливи - 5-6 штук (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. У глибоку миску вбийте яйця і додайте цукор. Збийте міксером або віночком до появи пухирців. Паралельно включіть її на 180 градусів.
2. Влийте ряжанку, продовжуючи збивати. Для аромату можна використовувати ванілін або улюблені екстракти, наприклад.
3. Борошно з'єднайте з сіллю і розпушувачем. Просійте все акуратно в мисочку з тестом.
4. І акуратно вмішати сухі інгредієнти лопаткою.
5. Ось таке повітряне тісто вийшло.
6. Жароміцних форму застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто.
7. Вимийте і висушіть сливи. Наріжте їх шматочками, видаливши кісточки.
8. Викладіть у форму, акуратно втопивши фрукти в тесті.
Надішліть форму в духовку.
Надішліть форму в духовку.
9. Випікайте пиріг хвилин 40-50 до румяности. Після остудіть трохи і наріжте перед подачею. При бажанні можна зверху присипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!