Рецепт Пиріг з ряжанки фото

Пиріг з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Яйця, Ряжанка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Пироги

Якщо ви шукайте варіанти простих пирогів, які без зайвого клопоту можна спекти до чаю, тоді пропоную поповнити свою кулінарну скарбничку цих нескладних і дуже апетитним рецептом.

Поспішаю розповісти, як приготувати пиріг з ряжанки зі сливами. Цей рецепт гарний тим, що тісто досить універсальне, воно чудово поєднується як з ягодами або фруктами, так і з іншими добавками: сухофруктами, горішками, цукатами. Повітряний, ніжний і дуже смачненький, цей пиріг заслуговує вашої уваги.

  • Яйце - 5 штук
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ряжанка - 1 Склянка
  • Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Зливи - 5-6 штук (по бажанню)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
пиріг з ряжанки - фото крок 1
1. У глибоку миску вбийте яйця і додайте цукор. Збийте міксером або віночком до появи пухирців. Паралельно включіть її на 180 градусів.
пиріг з ряжанки - фото крок 2
2. Влийте ряжанку, продовжуючи збивати. Для аромату можна використовувати ванілін або улюблені екстракти, наприклад.
пиріг з ряжанки - фото крок 3
3. Борошно з'єднайте з сіллю і розпушувачем. Просійте все акуратно в мисочку з тестом.
пиріг з ряжанки - фото крок 4
4. І акуратно вмішати сухі інгредієнти лопаткою.
пиріг з ряжанки - фото крок 5
5. Ось таке повітряне тісто вийшло.
пиріг з ряжанки - фото крок 6
6. Жароміцних форму застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто.
пиріг з ряжанки - фото крок 7
7. Вимийте і висушіть сливи. Наріжте їх шматочками, видаливши кісточки.
пиріг з ряжанки - фото крок 8
8. Викладіть у форму, акуратно втопивши фрукти в тесті.
Надішліть форму в духовку.
пиріг з ряжанки - фото крок 9
9. Випікайте пиріг хвилин 40-50 до румяности. Після остудіть трохи і наріжте перед подачею. При бажанні можна зверху присипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти