Пиріг з рибою з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як приготувати смачний і красивий пиріг з рибою. Причому риба підійде будь-яка, головне, щоб була відварна і без кісток. Мій вибір впав на хека. Дивіться рецепт!
Такий пиріг з рибою з листкового тіста здатний стати як чудовим перекусом протягом дня, так і приємним доповненням до вашого сніданку чи обіду. Просто і ситно - ідеально, чи не так?
- Тісто листкове бездріжджове - 500 грам
- Риба без кісток - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Жовток сирої - 1 штука (для змазування пирогів)
- Сіль - За смаком
- Томатний соус - 4-5 Ст. Ложок
- Сир твердий - 40 грам
Підготуйте продукти для пирога. Тісто розморозити при кімнатній температурі. З такої кількості продуктів виходить два невеликих пирога з рибою. Рибу (нЕК) відваріть в солоній воді протягом 15 хвилин до готовності. Яйця відварити круто.
Цибулю і моркву з сіллю підсмажте на олії до готовності.
Яйця очистіть і порубаєте кубиками.
Відварну рибу остудіть трохи, щоб можна було зняти шкіру і видалити кісточки. Розберіть її на шматочки невеликі.
Тісто розділяється на дві частини. Приступаємо. Розгортати сильно тісто не потрібно, трохи витягніть його, щоб вийшов прямокутник. Зробіть розрізи ножем, як показано на фото.
Змастіть серединку томатним соусом.
Розкладіть посередині шматочки риби.
Розподіліть рубане яйце.
Зверху розкладіть цибулю і моркву смажені. Змастіть майонезом.
Посипте все тертим сиром і заплетене, як косичку, пиріг. Краї потрібно вкласти всередину пирога.
Змастіть сирим жовтком пиріг. Надішліть в гарячу духовку на 15 хвилин, температура випікання - 220 градусів.
Пиріг з рибою готовий! Смачного!