Рецепт Пиріг «равлик» з листкового тіста фото

Пиріг «равлик» з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги

Пиріг "равлик" з листкового тіста - дуже смачний і швидкий в приготуванні пиріг, який можна приготувати на вечерю, в якості швидкого перекусу або взяти з собою на роботу.


Пиріг "равлик" виглядає дуже ефектно завдяки своїй оригінальній формі. Приготувати такий пиріг можна з будь-якою начинкою, як солодкою, так і несолодкої. У мене пиріг "равлик" з листкового тіста з фаршем, можна приготувати пиріг з грибами, запеченими овочами, а можна зі свіжими або замороженими фруктами, джемом. Пробуйте, експериментуйте і отримуйте задоволення!


  • Тісто листкове - 700 грам
  • Фарш - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут - 1/2 Ст. Ложки
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
пиріг
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Готове листкове тісто попередньо вийміть з холодильника, щоб воно встигло розморозитися і стати м'яким, щоб його легко було розгортати.
пиріг
Цибулю дрібно поріжте і викладіть в сковороду з розігрітим рослинним маслом.
пиріг
Коли цибуля стане м'яким, надішліть до нього фарш і обсмажте, часто помішуючи, до напівготовності. Посоліть за смаком і додайте улюблені спеції. Помішувати фарш потрібно ретельно і часто, щоб в результаті він вийшов якомога більш розсипчастим.
пиріг
Фарш готовий, займемося тестом. У мене тісто у вигляді довгастих листів, тому я їх розкотила і розрізала уздовж, щоб вийшли довгі пластини шириною приблизно 5 см. Якщо у вас квадратні листи, теж розкачайте їх і поріжте на смужки шириною 5 см.
пиріг
На кожну смужку викладіть обсмажену фарш, затиснутий кінець polosok, щоб вийшла своєрідна трубочка.
пиріг
Тепер викладайте трубочки в круглу форму для випікання, змащену маслом, починаючи з середини, у вигляді равлика.
пиріг
Змастіть пиріг збитим яйцем і присипте кунжутним насінням.
пиріг
Запікайте пиріг в духовці при температурі 200 градусів хвилин 20-25, залежно від вашого тесту і духовки.
пиріг
Пиріг вийшов дуже красивим і смачним. Смачного!

Схожі рецепти