Яблучний пиріг «равлик»
(покроковий рецепт з фото)
Простий пиріг на швидку руку з готового листкового тіста. У сезон свіжих яблук такі пироги дуже актуальні, адже їх з великим задоволенням їдять діти. Тому беремо маленьких помічників і на кухню!
В начинку до яблук можете додати шматочки банана, родзинки або може щось ще на Ваш смак! Я приготувала пиріг з 250 грам тесту на одне сімейне чаювання, але можна зробити такий пиріг з цілої упаковки тесту. Вийде велика і красива равлик. Як приготувати яблучний пиріг "равлик" розповім в покроковому рецепті.
- Тісто листкове - 250 грам (бездрожжевое)
- Яблуко - 2 штуки
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок (за смаком)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто розморозити.
Тісто розкачати в одну сторону, щоб витягнулося приблизно в 1, 5-2 рази.
Розріжте вздовж на 3 рівні смужки.
Яблука помийте, очистіть від серцевини і шкірки. Дрібно поріжте, змішайте з цукром і корицею. Викладіть на смужки тесту так, щоб залишилися бортики для защипов.
Защипніть краю тесту уздовж, щоб вийшли ковбаски.
Викладіть ковбаски один за одним у вигляді равлика на деко, застелений папером для випічки.
Змастіть жовтком і посипте кунжутом. Поставте запікатися на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг остудіть і запрошуйте всіх до столу.
Смачного!