Рецепт Яблучний пиріг «равлик» фото

Яблучний пиріг «равлик»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Листкове тісто
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.

Простий пиріг на швидку руку з готового листкового тіста. У сезон свіжих яблук такі пироги дуже актуальні, адже їх з великим задоволенням їдять діти. Тому беремо маленьких помічників і на кухню!

Опис приготування:

В начинку до яблук можете додати шматочки банана, родзинки або може щось ще на Ваш смак! Я приготувала пиріг з 250 грам тесту на одне сімейне чаювання, але можна зробити такий пиріг з цілої упаковки тесту. Вийде велика і красива равлик. Як приготувати яблучний пиріг"Равлик" розповім в покроковому рецепті.

  • Тісто листкове - 250 грам (бездрожжевое)
  • Яблуко - 2 штуки
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок (за смаком)
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут - За смаком
яблучний пиріг
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто розморозити.
яблучний пиріг
Тісто розкачати в одну сторону, щоб витягнулося приблизно в 1, 5-2 рази.
яблучний пиріг
Розріжте вздовж на 3 рівні смужки.
яблучний пиріг
Яблука помийте, очистіть від серцевини і шкірки. Дрібно поріжте, змішайте з цукром і корицею. Викладіть на смужки тесту так, щоб залишилися бортики для защипов.
яблучний пиріг
Защипніть краю тесту уздовж, щоб вийшли ковбаски.
яблучний пиріг
Викладіть ковбаски один за одним у вигляді равлика на деко, застелений папером для випічки.
яблучний пиріг
Змастіть жовтком і посипте кунжутом. Поставте запікатися на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг остудіть і запрошуйте всіх до столу.
яблучний пиріг
Смачного!

Схожі рецепти