Пиріг на сметані без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт смачної і корисної домашньої випічки. Пиріг з цільнозерновий борошна, на основі сметани. Наповнювачі можуть бути найрізноманітніші, у мене насіння гарбуза і яблука.
В даному рецепті використовую цельнозерновую борошно, але пиріг можна приготувати з білої пшеничної муки або з вівсяної.
Будь-які насіння, горіхи, фрукти і сухофрукти підійде в якості наповнювачів.
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 60 грам
- Крем - 150 мілілітрів
- Борошно пшеничне цільнозернових - 200 грам
- Настоянка ванілі - 2 Ст. Ложки
- Сода погашена оцтом - 1/2 чайних ложки
- Яблуко - 1 штука
- Насіння гарбуза - 3 Ст. Ложки
Підготуємо інгредієнти.
Масло і цукор відправляємо в миску і перемішуємо.
Додаємо сметану і настойку ванілі, знову перемішуємо. Замість настойки ванілі можна використовувати будь-яку іншу ароматну настоянку або коньяк.
Насипаємо борошно, додаємо погашену оцтом соду і замішуємо тісто.
У тісто насипаємо насіння гарбуза.
Викладаємо тісто у форму і розподіляємо рівномірний шаром. Додаємо нарізане часточками яблуко. Відправляємо форму в розігріту духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
Пиріг на сметані готовий. Приємного чаювання.