Пиріг грушевий з волоським горіхом
(покроковий рецепт з фото)
Вересень - сезон садових фруктів і свіжих волоських горіхів! Пропоную спекти ароматний і смачний пиріг з груш і горіхів. Він обов'язково припаде до смаку всім членам сім'ї і прикрасить домашню чаювання.
Поєднання груш і волоських горіхів виявилося надзвичайно гармонійним, тому міняти що-небудь в рецепті не рекомендую. Звичайно, груші краще брати в міру зрілі, щоб не було надто багато соку або пухкої м'якоті. Як приготувати пиріг грушевий з волоським горіхом дивіться в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам (кімнатної температури)
- Цукор - 130 грам
- Молоко - 80 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль - щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Груша - 1-22 штук
- Горіхи волоські - 50 грам
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром. Потім по одному додайте яйця, кожен раз збиваючи.
Борошно змішайте з сіллю і розпушувачем. Жебрацтво. Поступово введіть в масляну масу.
В останню чергу додайте молоко. І збийте все до отримання гладкого, шовковистого тесту.
Груші помийте, очистіть від серцевини. Половину однієї груші відкладіть для прикраси пирога. Решта наріжте на невеликі шматочки. Горіхи розламати на шматочки і акуратно вмішати в тісто.
Форму для випічки (20-22 см) змастіть рослинною олією і злегка присипте борошном або панірувальними сухарями. Викладіть тісто у форму.
Відкладену половинку груші розріжте на тонкі часточки і викладіть зверху на тісто. Поставте випікатися в розігріту до 190 градусів духовку на 55-60 хвилин.
Наш пиріг готовий. Дайте йому повністю охолонути, дістаньте з форми, присипте цукровою пудрою і подавайте до столу!
Смачного!