Рецепт Пиріг грушевий з волоським горіхом фото

Пиріг грушевий з волоським горіхом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Бісквітне тісто, Груша
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Вересень - сезон садових фруктів і свіжих волоських горіхів! Пропоную спекти ароматний і смачний пиріг з груш і горіхів. Він обов'язково припаде до смаку всім членам сім'ї і прикрасить домашню чаювання.

Поєднання груш і волоських горіхів виявилося надзвичайно гармонійним, тому міняти що-небудь в рецепті не рекомендую. Звичайно, груші краще брати в міру зрілі, щоб не було надто багато соку або пухкої м'якоті. Як приготувати пиріг грушевий з волоським горіхом дивіться в покроковому рецепті.

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам (кімнатної температури)
  • Цукор - 130 грам
  • Молоко - 80 мілілітрів
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Сіль - щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Груша - 1-22 штук
  • Горіхи волоські - 50 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
  • Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
пиріг грушевий з волоським горіхом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
пиріг грушевий з волоським горіхом - фото крок 2
Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром. Потім по одному додайте яйця, кожен раз збиваючи.
пиріг грушевий з волоським горіхом - фото крок 3
Борошно змішайте з сіллю і розпушувачем. Жебрацтво. Поступово введіть в масляну масу.
пиріг грушевий з волоським горіхом - фото крок 4
В останню чергу додайте молоко. І збийте все до отримання гладкого, шовковистого тесту.
пиріг грушевий з волоським горіхом - фото крок 5
Груші помийте, очистіть від серцевини. Половину однієї груші відкладіть для прикраси пирога. Решта наріжте на невеликі шматочки. Горіхи розламати на шматочки і акуратно вмішати в тісто.
пиріг грушевий з волоським горіхом - фото крок 6
Форму для випічки (20-22 см) змастіть рослинною олією і злегка присипте борошном або панірувальними сухарями. Викладіть тісто у форму.
пиріг грушевий з волоським горіхом - фото крок 7
Відкладену половинку груші розріжте на тонкі часточки і викладіть зверху на тісто. Поставте випікатися в розігріту до 190 градусів духовку на 55-60 хвилин.
пиріг грушевий з волоським горіхом - фото крок 8
Наш пиріг готовий. Дайте йому повністю охолонути, дістаньте з форми, присипте цукровою пудрою і подавайте до столу!
пиріг грушевий з волоським горіхом - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти