Пиріг гарбузовий
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування гарбузового пирога. Для приготування гарбузового пирога можна брати невелику гарбуз, м'якоть якої повинна бути солодкою і щільною.
Перед приготуванням гарбуз треба розрізати на шматки, і до готовності запекти. У приготуванні гарбузового пирога використовуються такі інгредієнти як: гарбуз, мука, цукор, родзинки, вершкове масло і кориця.
- Борошно - 4 склянки
- Гарбуз (pechenaya) - 600 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Кориця мелена - 1-2 чайних ложок
- Подрібнені волоські горіхи - 1/2 склянки
- Ізюм (без кісточок) - 1/2 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1, 5 склянки

1. У жароміцних форму укласти гарбуз і запекти в протягом години до готовності. Відставити в сторону готову гарбуз і остудити. Виколупати з гарбуза м'якоть і добре ложкою її розім'яти.

2. У велику миску насипати борошно, корицю, цукор і нарізане шматочками вершкове масло. Змішуємо в комбайні на великій швидкості близько двадцяти секунд. Крихітка буде розсипчаста і дрібна. Кладемо розтерті з гарбузом яйця, і змішуємо (секунд десять). Тісто має стати однорідним. Подрібнити горіхи і разом з родзинками додати в тісто. Добре перемішати.

3. Розтопленим вершковим маслом змастити форму для пирога, посипати борошном. Викласти в форму тісто і поверхню розрівняти.

4. Протягом години випікати пиріг в прогрітій духовці, повинна бути температура сто вісімдесят градусів. Перевіримо готовність пирога: якщо до увіткненою в середину пирога дерев'яної каганці не прилипає тісто, пиріг готовий.

5. Потім через п'ять хвилин викласти остигати на кухонну решітку. Цукровою пудрою або вершкової глазур'ю можна прикрасити пиріг. Смачного!