Рецепт Пиріг гарбузовий фото

Пиріг гарбузовий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Пісочне тісто, Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На обід, На сніданок
Випічка, Пироги

Рецепт приготування гарбузового пирога. Для приготування гарбузового пирога можна брати невелику гарбуз, м'якоть якої повинна бути солодкою і щільною.

Перед приготуванням гарбуз треба розрізати на шматки, і до готовності запекти. У приготуванні гарбузового пирога використовуються такі інгредієнти як: гарбуз, мука, цукор, родзинки, вершкове масло і кориця.

  • Борошно - 4 склянки
  • Гарбуз (pechenaya) - 600 грам
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Кориця мелена - 1-2 чайних ложок
  • Подрібнені волоські горіхи - 1/2 склянки
  • Ізюм (без кісточок) - 1/2 склянки
  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 1, 5 склянки
пиріг гарбузовий - фото крок 1
1. У жароміцних форму укласти гарбуз і запекти в протягом години до готовності. Відставити в сторону готову гарбуз і остудити. Виколупати з гарбуза м'якоть і добре ложкою її розім'яти.
пиріг гарбузовий - фото крок 2
2. У велику миску насипати борошно, корицю, цукор і нарізане шматочками вершкове масло. Змішуємо в комбайні на великій швидкості близько двадцяти секунд. Крихітка буде розсипчаста і дрібна. Кладемо розтерті з гарбузом яйця, і змішуємо (секунд десять). Тісто має стати однорідним. Подрібнити горіхи і разом з родзинками додати в тісто. Добре перемішати.
пиріг гарбузовий - фото крок 3
3. Розтопленим вершковим маслом змастити форму для пирога, посипати борошном. Викласти в форму тісто і поверхню розрівняти.
пиріг гарбузовий - фото крок 4
4. Протягом години випікати пиріг в прогрітій духовці, повинна бути температура сто вісімдесят градусів. Перевіримо готовність пирога: якщо до увіткненою в середину пирога дерев'яної каганці не прилипає тісто, пиріг готовий.
пиріг гарбузовий - фото крок 5
5. Потім через п'ять хвилин викласти остигати на кухонну решітку. Цукровою пудрою або вершкової глазур'ю можна прикрасити пиріг. Смачного!

Схожі рецепти