Рецепт Пиріг без яєць фото

Пиріг без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

З цим простим рецептом ви зможете дуже швидко і легко приготувати неймовірно смачний і корисний пиріг, тут я пропоную вам варіант з морквою, але ви можете додати будь-які овочі на свій смак.

Опис приготування:

Пироги люблять усі без винятку і дорослі, та діти, ну а особисто я жити без них не можу, тому і роблю для себе такі ласощі майже щотижня. Цей рецепт приготування пирога без яєць можна віднести до числа повсякденних блюд, на святковий стіл його не поставиш, зате для сніданку або обіду саме те. Зробити пиріг без яєць в домашніх умовах можна за лічені хвилини, а всі необхідні інгредієнти, я впевнена, знайдуться в холодильнику, навіть в магазин йти не доведеться. Сам пиріг виходить дуже соковитий, ніжний і пористий, я найчастіше додаю в нього морква, кабачок або гарбуз, але ви можете поекспериментувати і додати щось інше, впевнена, в будь-якому випадку вийде дуже смачно.

  • Борошно пшеничне - 2-2, 5 склянки
  • Морква - 3-4 штук
  • Кисле молоко - 1-1, 5 склянки (можна замінити кефіром)
  • Цукор - 0, 5-1 склянки
  • Масло рослинне нерафінована - 1-2 Ст. Ложок
  • Сода харчова - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
пиріг без яєць - фото крок 1
Насамперед ми чистимо моркву, промиваємо її і трьом на середній тертці.
пиріг без яєць - фото крок 2
Перекладаємо терту моркву в миску і додаємо до неї цукор, його кількість залежить від того, наскільки солодкий пиріг ви хочете приготувати. Отже, перемішуємо морква з цукром.
пиріг без яєць - фото крок 3
В іншу миску наливаємо кисле молоко, всипаємо соду і швиденько перемішуємо все, потім додаємо цукор і ще раз перемішуємо.
пиріг без яєць - фото крок 4
Переливаємо кисле молоко з содою і цукром в миску з морквою, гарненько перемішуємо все до однорідного стану.
пиріг без яєць - фото крок 5
Додаємо борошно.
пиріг без яєць - фото крок 6
Перемішуємо тісто до тих пір, поки не пропадуть грудочки, після цього вливаємо в миску рослинне масло. У підсумку тісто повинно вийти середньої густоти, як на оладки.
пиріг без яєць - фото крок 7
Акуратно перекладаємо тісто в форму для випікання і залишаємо на 10-15 хвилин настоятися.
пиріг без яєць - фото крок 8
Потім ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо пиріг 15-20 хвилин, після цього зменшуємо вогонь і готуємо його ще хвилин 40. Відкривати духовку ви час приготування категорично забороняється.
пиріг без яєць - фото крок 9
Коли готовий пиріг трохи охолоне, нам залишиться тільки витягти його з форми, нарізати і подати до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти