Перловка з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Навіть самі рядові на перший погляд продукти можуть заграти новими відтінками і смаками, якщо їх правильно приготувати. На підтвердження своїх слів пропоную вам звернути увагу на цей рецепт.
Серед безлічі ідей, як приготувати перловку з куркою, ця мені подобається найбільше. Проста крупа перетворюється практично в різотто, а курочка буде соковитою, але при цьому з хрусткою скоринкою. Таке блюдо чудово підійде для обіду або вечері.
- Перловка - 1.5 склянки
- Курячий бульйон - 5 склянок
- Біле сухе вино - 0.5 склянки
- Фенхель - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Гілочка чебрецю - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Курка - 600-800 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. У невеликій сотейник або каструлю налийте трохи оливкового масла і поставте на вогонь. Подрібніть цибулю, фенхель і часник. Викладіть в розігріте масло і обсмажте хвилин 5, помішуючи.
2. Курочку вимийте, обсушити, посоліть і поперчіть за смаком. Можна додати будь-які спеції. Розігрійте добре сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Викладіть курку і обсмажити на сильному вогні з двох сторін до рум'яної скоринки. Після перекладіть у жароміцних форму і відправте в розігріту до 180 З духовку запікатися до готовності.
3. У сотейник тим часом всипте крупу, попередньо промивши її і обсушити трохи.
4. Наполягати вино, приблизно 2/3 бульйону, додайте спеції. Після закипання зменшіть вогонь і залиште нудитися. В процесі підливайте бульйон.
5. Коли перловка готова, можна додати в сотейник трохи тертого сиру. Когда курочка проготовится, блюдо можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!