Рецепт Перловка з куркою фото

Перловка з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Крупи, Перлова крупа
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви цілком

Навіть самі рядові на перший погляд продукти можуть заграти новими відтінками і смаками, якщо їх правильно приготувати. На підтвердження своїх слів пропоную вам звернути увагу на цей рецепт.

Серед безлічі ідей, як приготувати перловку з куркою, ця мені подобається найбільше. Проста крупа перетворюється практично в різотто, а курочка буде соковитою, але при цьому з хрусткою скоринкою. Таке блюдо чудово підійде для обіду або вечері.

  • Перловка - 1.5 склянки
  • Курячий бульйон - 5 склянок
  • Біле сухе вино - 0.5 склянки
  • Фенхель - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Гілочка чебрецю - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Курка - 600-800 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
перловка з куркою - фото крок 1
1. У невеликій сотейник або каструлю налийте трохи оливкового масла і поставте на вогонь. Подрібніть цибулю, фенхель і часник. Викладіть в розігріте масло і обсмажте хвилин 5, помішуючи.
перловка з куркою - фото крок 2
2. Курочку вимийте, обсушити, посоліть і поперчіть за смаком. Можна додати будь-які спеції. Розігрійте добре сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Викладіть курку і обсмажити на сильному вогні з двох сторін до рум'яної скоринки. Після перекладіть у жароміцних форму і відправте в розігріту до 180 З духовку запікатися до готовності.
перловка з куркою - фото крок 3
3. У сотейник тим часом всипте крупу, попередньо промивши її і обсушити трохи.
перловка з куркою - фото крок 4
4. Наполягати вино, приблизно 2/3 бульйону, додайте спеції. Після закипання зменшіть вогонь і залиште нудитися. В процесі підливайте бульйон.
перловка з куркою - фото крок 5
5. Коли перловка готова, можна додати в сотейник трохи тертого сиру. Когда курочка проготовится, блюдо можна подавати до столу.
Смачного!

Схожі рецепти