Рецепт Печиво «Zuck» фото

Печиво «Zuck»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Печиво

Чому це печиво отримало свою назву точно не скажу, але рецепт приготування печива "жучки" - це відмінний варіант для чаювання в колі сім'ї і гостей.

Печиво "жучки" в домашніх умовах можна приготувати не тільки з ірисками, але і з горіхами, сухофруктами, цукатами і навіть фруктовим варенням. Цей рецепт можна варіювати за смаком, щоб кожен раз робити оригінальне печиво.

  • Дріжджі - 50 грам
  • Цукор - 50-100 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Маргарин - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Муки - 700-800 грам
  • Сода - 1 щіпка
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
печиво
1. Яйце збити в невеликій мисочці.
печиво
2. Молоко нагріти, але не доводити до кипіння. Всипати цукор і додати дріжджі. Перемішати і з'єднати з яйцем. Залишити на час.
печиво
3. Просіяне з сіллю борошно з'єднати з маргарином. Розім'яти до однорідності.
печиво
4. До дріжджів з молоком додати гашене лимонним соком (в рецепт приготування печива "жучки" можна використовувати і оцет) соду.
печиво
5. Замісити круте, еластичне тісто. Залишити в холодильнику на 35-40 хвилин, розділивши на кілька частин, щоб з ним було зручно працювати.
печиво
6. Тим часом підготувати іриски.
печиво
7. Розкачати тісто тонким шаром і розрізати на 6-8 частин. На край викласти іриску.
печиво
8. Акуратно згорнути і викласти на пергамент для випічки. Змастити збитим яйцем або солодким сиропом. Відправити в розігріту духовку приблизно на півгодини.
печиво
9. От і все, печиво "жучки" в домашніх умовах готове. Остудити його трохи і можна подавати до столу, при бажанні присипавши цукровою пудрою.

Схожі рецепти