Печиво «Zuck»
(покроковий рецепт з фото)
Чому це печиво отримало свою назву точно не скажу, але рецепт приготування печива "жучки" - це відмінний варіант для чаювання в колі сім'ї і гостей.
Печиво "жучки" в домашніх умовах можна приготувати не тільки з ірисками, але і з горіхами, сухофруктами, цукатами і навіть фруктовим варенням. Цей рецепт можна варіювати за смаком, щоб кожен раз робити оригінальне печиво.
- Дріжджі - 50 грам
- Цукор - 50-100 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Маргарин - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Муки - 700-800 грам
- Сода - 1 щіпка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка

1. Яйце збити в невеликій мисочці.

2. Молоко нагріти, але не доводити до кипіння. Всипати цукор і додати дріжджі. Перемішати і з'єднати з яйцем. Залишити на час.

3. Просіяне з сіллю борошно з'єднати з маргарином. Розім'яти до однорідності.

4. До дріжджів з молоком додати гашене лимонним соком (в рецепт приготування печива "жучки" можна використовувати і оцет) соду.

5. Замісити круте, еластичне тісто. Залишити в холодильнику на 35-40 хвилин, розділивши на кілька частин, щоб з ним було зручно працювати.

6. Тим часом підготувати іриски.

7. Розкачати тісто тонким шаром і розрізати на 6-8 частин. На край викласти іриску.

8. Акуратно згорнути і викласти на пергамент для випічки. Змастити збитим яйцем або солодким сиропом. Відправити в розігріту духовку приблизно на півгодини.

9. От і все, печиво "жучки" в домашніх умовах готове. Остудити його трохи і можна подавати до столу, при бажанні присипавши цукровою пудрою.