Печиво «сови»
(покроковий рецепт з фото)
Іноді в страві форма важлива не менше змісту. Особливо, коли ви хочете порадувати дітей, потрібно включати креатив. Або хоча б знайти цікавий рецепт. Наприклад, цей вам точно стане в нагоді!
Найлегше буде зробити незвичайну випічку, адже тісто гнучке і може легко міняти форму. Пропоную вам прочитати про те, як приготувати печиво "сови" . Забавні вироби зроблені з двох варіантів тесту і тематично прикрашені. Тут поєднується сирно-вершковий і шоколадний смаки. Покличте дітей готувати разом з вами.
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Картопляний крохмаль - 50 грам
- Вершкове масло - 170 грам
- Цукор білий - 130 грам
- Вершки - 100 мілілітрів (жирні)
- Яйце - 1 штука
- Шоколадні краплі - 32 штук (або кульки)
- Кешью - 16 штук
- Вершковий сир - 1 Ст. Ложка
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
1. Холодне масло нарубати кубиками.
2. Потім з'єднайте його з борошном, ваніліном, содою, розпушувачем, сіллю, крохмалем і цукром.
3. Збивайте інгредієнти протягом 2-х хвилин (краще в комбайні), а потім додайте вершки і яйце.
4. Все ще раз перемішайте, а потім замісіть тісто руками. Розділіть масу на 3/4 і 1/4 частина.
5. Невелику частину перемішайте з какао. Залиште обидва види тіста під харчовою плівкою в холодильнику на 30 хвилин.
6. Після цього біле тісто товстим шаром розкладіть у вигляді прямокутника.
7. У центр у вигляді ковбаски викладіть темне тісто.
8. Скачайте тісто в ковбасу. Розріжте масу на 32 шматочка.
9. Сформуйте з кухлем совині вуха і з'єднайте 2 частини.
10. Потім в центі зробіть очі. Спочатку видавіть трохи сиру, а зверху викладіть шоколад.
11. В кінці зробіть дзьоб з горішка. Вироби приберіть в холодильник на 30 хвилин.
12. Випікайте печиво протягом 10 хвилин при 180 градусах в духовці. Приємного чаювання!