Печиво «Шахи»
(покроковий рецепт з фото)
Печиво "шахи" - це винахід французьких кондитерів. І повірте, воно не тільки оригінальне зовні, але ще і дуже смачне. А як може бути по-іншому, якщо в ньому поєднується какао і ваніль?
Для того, щоб квадратики на печиво вийшли максимально рівними, використовуйте гострий ніж і працюйте тільки з дуже холодним тестом. Якщо ви відчуваєте, що тісто нагрілося, відправте його знову в морозилку мінімум на 15 хвилин. Користуючись цим секретом у вас вийде не тільки смачне печиво, але і красиве.
- Борошно - 500 грам(250 г - в ванільне тісто, 250 г - в шоколадне тісто)
- Вершкове масло - 300 г Грам(150 г - в ванільне тісто, 150 г - в шоколадне тісто)
- Цукрова пудра - 200 грам(100 г - в ванільне тісто, 100 г - в шоколадне тісто)
- Мигдалеве борошно - 75 грам(50 г - в ванільне тісто, 25 г - в шоколадне тісто)
- Куряче яйце - 3 грами(1 яйце - в ванільне тісто, 1 - в шоколадне тісто, 1 яйце для склеювання)
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка (в біле тісто)
- Какао - 25 грам (в шоколадне тісто)
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - в ванільне тісто, 1 щіпка - в шоколадне тісто)
Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти. Масло має бути кімнатної температури.
В першу чергу приготуйте ванільне біле тісто. Для цього за допомогою комбайна або міксера змішайте вершкове масло з цукровою пудрою і невеликий дрібкою солі.
Додайте яйце і екстракт ванілі.
Слідом додайте мигдальне борошно.
Далі по-частинам додайте борошно. Довго вимішувати тісто не треба, досить, щоб всі інгредієнти перемішалися.
Зберіть тісто в кулю, потім надайте йому форму прямокутника і, загорнувши в харчову плівку, приберіть в морозильну камеру на 30 хвилин.
Тепер приготуємо шоколадне тісто. Змішайте вершкове масло, цукрову пудру і дрібку солі.
Додайте яйце, ретельно перемішайте.
Додайте миндальную борошно.
Слідом додайте какао.
Як і частинам додайте борошно.
З тіста зберіть куля, потім надайте йому форму прямокутника і також приберіть в морозильну камеру на 30 хвилин.
Коли тісто охолоне, розкачайте обидва пласта товщиною в 1 см. Обидва пласта повинні бути приблизно однакової форми.
Білий пласт змастіть збитим яйцем рівномірно по всій поверхні.
На білий пласт покладіть шоколадний, злегка притисніть.
Гострим ножем підрівняйте краї тіста. Перекладіть тісто на дошку і відправте в морозильну камеру на 15 хвилин.
Охолоджене тісто розрізати навпіл. Одну половину змастіть яйцем. Накрийте змащене тісто другою половиною. Щоб тісто в подальшому було легко нарізати на більш тонкі смужки, помістіть його в морозилку ще на 10 хвилин.
Тепер наріжте тісто на смужки товщиною в один сантиметр. Отримані смужки знову промажте яйцем і, чергуючи боку зі світлим і шоколадним тестом, зберіть брусок з чотирьох шарів.
Отримані брусочки знову ненадовго помістіть в морозилку. Потім наріжте на шматочки товщиною в 1 см.
Обрізки тіста розкачати і виріжте за допомогою формочок печиво. У вас вийде бонус, смачне мармурове печиво.
Випікайте печиво в розігрітій до 160 градусів духовці не більше 15 хвилин. Слідкуйте, щоб воно не зарум'янилося, біле тісто має залишитися білим.
Готове печиво остудіть.
Смачного!
Готове печиво остудіть.
Смачного!