Рецепт Печиво «Шахи» фото

Печиво «Шахи»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Печиво

Печиво "шахи" - це винахід французьких кондитерів. І повірте, воно не тільки оригінальне зовні, але ще і дуже смачне. А як може бути по-іншому, якщо в ньому поєднується какао і ваніль?

Для того, щоб квадратики на печиво вийшли максимально рівними, використовуйте гострий ніж і працюйте тільки з дуже холодним тестом. Якщо ви відчуваєте, що тісто нагрілося, відправте його знову в морозилку мінімум на 15 хвилин. Користуючись цим секретом у вас вийде не тільки смачне печиво, але і красиве.

  • Борошно - 500 грам(250 г - в ванільне тісто, 250 г - в шоколадне тісто)
  • Вершкове масло - 300 г Грам(150 г - в ванільне тісто, 150 г - в шоколадне тісто)
  • Цукрова пудра - 200 грам(100 г - в ванільне тісто, 100 г - в шоколадне тісто)
  • Мигдалеве борошно - 75 грам(50 г - в ванільне тісто, 25 г - в шоколадне тісто)
  • Куряче яйце - 3 грами(1 яйце - в ванільне тісто, 1 - в шоколадне тісто, 1 яйце для склеювання)
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка (в біле тісто)
  • Какао - 25 грам (в шоколадне тісто)
  • Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - в ванільне тісто, 1 щіпка - в шоколадне тісто)
печиво
Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти. Масло має бути кімнатної температури.
печиво
В першу чергу приготуйте ванільне біле тісто. Для цього за допомогою комбайна або міксера змішайте вершкове масло з цукровою пудрою і невеликий дрібкою солі.
печиво
Додайте яйце і екстракт ванілі.
печиво
Слідом додайте мигдальне борошно.
печиво
Далі по-частинам додайте борошно. Довго вимішувати тісто не треба, досить, щоб всі інгредієнти перемішалися.
печиво
Зберіть тісто в кулю, потім надайте йому форму прямокутника і, загорнувши в харчову плівку, приберіть в морозильну камеру на 30 хвилин.
печиво
Тепер приготуємо шоколадне тісто. Змішайте вершкове масло, цукрову пудру і дрібку солі.
печиво
Додайте яйце, ретельно перемішайте.
печиво
Додайте миндальную борошно.
печиво
Слідом додайте какао.
печиво
Як і частинам додайте борошно.
печиво
З тіста зберіть куля, потім надайте йому форму прямокутника і також приберіть в морозильну камеру на 30 хвилин.
печиво
Коли тісто охолоне, розкачайте обидва пласта товщиною в 1 см. Обидва пласта повинні бути приблизно однакової форми.
печиво
Білий пласт змастіть збитим яйцем рівномірно по всій поверхні.
печиво
На білий пласт покладіть шоколадний, злегка притисніть.
печиво
Гострим ножем підрівняйте краї тіста. Перекладіть тісто на дошку і відправте в морозильну камеру на 15 хвилин.
печиво
Охолоджене тісто розрізати навпіл. Одну половину змастіть яйцем. Накрийте змащене тісто другою половиною. Щоб тісто в подальшому було легко нарізати на більш тонкі смужки, помістіть його в морозилку ще на 10 хвилин.
печиво
Тепер наріжте тісто на смужки товщиною в один сантиметр. Отримані смужки знову промажте яйцем і, чергуючи боку зі світлим і шоколадним тестом, зберіть брусок з чотирьох шарів.
печиво
Отримані брусочки знову ненадовго помістіть в морозилку. Потім наріжте на шматочки товщиною в 1 см.
печиво
Обрізки тіста розкачати і виріжте за допомогою формочок печиво. У вас вийде бонус, смачне мармурове печиво.
печиво
Випікайте печиво в розігрітій до 160 градусів духовці не більше 15 хвилин. Слідкуйте, щоб воно не зарум'янилося, біле тісто має залишитися білим.
Готове печиво остудіть.
Смачного!

Схожі рецепти