Печиво «Серпантин»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне і просте двокольорове домашнє печиво. Готується з найдоступніших продуктів, які завжди є під рукою. Дана випічка безсумнівно порадує вас своїм смаком, спробуйте!
Пропоную приготувати печиво "серпантин" . Смачне, красиве і ніжне, припаде до смаку і дорослим, і дітям. Вершкове масло можна замінити на маргарин, тоді випічка вийде ще й бюджетна.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 грам

Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь дістаньте і розм'якшіть при кімнатній температурі.

Додайте до масла цукор і ванілін. Розітріть виделкою.

Додайте яйце.

Перемішайте, додайте борошно і розпушувач.

Замісити м'яке тісто.

Розділити тісто на дві частини. В одну додайте какао і вимішайте його ще раз.

Розкачайте темне тісто в квадрат. Світле тісто розкачати в такий же квадрат. Перекладіть світле тісто на темне.

Поверніть рулет і покладіть його на 15-20 хвилин в морозилку.

Розріжте рулет на шматочки, шириною приблизно 1 см і перекладіть на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком, на деякій відстані один від одного. Випікайте при 180 градусах близько 20 хвилин.

Печенье "серпантин" готово.

М'яке і ніжне навіть на наступний день. Смачного!