Печиво «мурашник»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Всім нам знаком торт"Мурашник" . Я пропоную вам на основі знаменитого торта приготувати печиво. Смачне, солодке печиво, яке дуже швидко зникне з вашого столу.
Опис приготування:
Для невеликого дитячого свята, на додаток до ошатному яскравому торту зі свічками, можна приготувати багато інших солодощів. Я думаю, що випічку з вареним згущеним молоком обожнюють всі дітки. Мої люблять її до сих пір, хоча вже давно виросли. Торт"Мурашник" у мого синочка найулюбленіший, і він готовий є його кожен день і не ділитися ні з ким. Ось для таких ласунів і придуманий простий рецепт печива"Мурашник" . Розповідаю, як зробити печиво"Мурашник" .
- Борошно - 3 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 400 грам(200 г - в тісто, 200 г - в вершках)
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Молоко згущене варене - 450 грам (або самому зварити банку звичайної згущенки)
Розтопити вершкове масло і змішати зі сметаною. Масло не повинно бути гарячим!
Додати звичайний і ванільний цукор. Добре перемішати.
Всипати борошно з розпушувачем і вимісити густе тісто.
Тісто пропускаємо через м'ясорубку.
Викладаємо в один шар перекручене тісто на деко, застелений папером для випічки. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку випікатися до красивого золотистого кольору.
Викладаємо спечену основу для наших печива в глибоку миску і подрібнюємо в крихту. Шматочки не повинні бути дуже дрібними.
Викладаємо в миску варене згущене молоко і м'яке вершкове масло. Збиваємо до однорідного стану.
Одержаний крем викладаємо в миску з крихтою.
Ретельно перемішуємо крихту з кремом і з отриманої маси формуємо печива. Круглі, плоскі - які хочете Викладаємо печива на блюдо, застелене пергаментом і відправляємо в холодильник. По бажанню, можна обваляти печива в кокосовій стружці, в мелених горіхах.