Печиво «мурашник»
(покроковий рецепт з фото)
Всім нам знаком торт "мурашник" . Я пропоную вам на основі знаменитого торта приготувати печиво. Смачне, солодке печиво, яке дуже швидко зникне з вашого столу.
Для невеликого дитячого свята, на додаток до ошатному яскравому торту зі свічками, можна приготувати багато інших солодощів. Я думаю, що випічку з вареним згущеним молоком обожнюють всі дітки. Мої люблять її до сих пір, хоча вже давно виросли. Торт "мурашник" у мого синочка найулюбленіший, і він готовий є його кожен день і не ділитися ні з ким. Ось для таких ласунів і придуманий простий рецепт печива "мурашник" . Розповідаю, як зробити печиво "мурашник" .
- Борошно - 3 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 400 грам(200 г - в тісто, 200 г - в вершках)
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Молоко згущене варене - 450 грам (або самому зварити банку звичайної згущенки)

Розтопити вершкове масло і змішати зі сметаною. Масло не повинно бути гарячим!

Додати звичайний і ванільний цукор. Добре перемішати.

Всипати борошно з розпушувачем і вимісити густе тісто.

Тісто пропускаємо через м'ясорубку.

Викладаємо в один шар перекручене тісто на деко, застелений папером для випічки. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку випікатися до красивого золотистого кольору.

Викладаємо спечену основу для наших печива в глибоку миску і подрібнюємо в крихту. Шматочки не повинні бути дуже дрібними.

Викладаємо в миску варене згущене молоко і м'яке вершкове масло. Збиваємо до однорідного стану.

Одержаний крем викладаємо в миску з крихтою.

Ретельно перемішуємо крихту з кремом і з отриманої маси формуємо печива. Круглі, плоскі - які хочете Викладаємо печива на блюдо, застелене пергаментом і відправляємо в холодильник. По бажанню, можна обваляти печива в кокосовій стружці, в мелених горіхах.