Печиво «метелики»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт печива у вигляді метеликів, яке можна приготувати і без форм. Запропонуйте дітям брати участь в процесі, буде цікаво не тільки є, але і робити незвичайне печиво. В основі пісочне тісто.
Для печива готуємо звичайне пісочне тісто, щоб випічка вийшла більш ніжною і смачною додаємо настоянку. Метелика можна доповнити родзинками і насіннячками або використовувати шматочки фруктів або сухофруктів, на ваш вибір. Спробуйте, і смачно, і красиво!
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Какао порошок - 2 Ст. Ложки
- Настоянка - 1 Ст. Ложка
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
- Насіння - 1 Ст. Ложка

Підготуємо інгредієнти.

Яйце збиваємо разом з цукром.

Додаємо м'яке вершкове масло.

Наливаємо настойку. У мене ягідна настоянка з ваніллю, але можна замінити на звичайну настоянку з ягід або на коньяк.

Все перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції.

Додаємо півтори склянки борошна і перемішуємо.

Тісто ділимо навпіл. В одну частину додаємо какао і замішуємо шоколадний шматочок тесту. А в іншу частину досипаємо трохи борошна і зробимо світлий грудку тіста.

Відправляємо грудочки тесту в холодильник на 15 хвилин.

Тісто виймаємо з холодильника, з кожного шматочка розгортаємо прямокутник.

Кладемо один колір на інший і одну сторону вирівнюємо, підрізаючи край ножем.

Тісто звертаємо рулетом і розрізаємо навпіл.

З'єднуємо 2 частини рулету, як на фото.

Нарізаємо гострим ножем.

Кожне печиво притискаємо з двох сторін, щоб вийшла метелик і кладемо на деко, покритий пекарської папером.

З родзинок і насіння робимо голову і тільце метелики.

Випікаємо при температурі 180-190 градусів близько 10 хвилин.

Печиво "метелики" готово. Пригощайтеся!