Рецепт Печиво «метелики» фото

Печиво «метелики»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Солодке, Печиво

Рецепт печива у вигляді метеликів, яке можна приготувати і без форм. Запропонуйте дітям брати участь в процесі, буде цікаво не тільки є, але і робити незвичайне печиво. В основі пісочне тісто.

Для печива готуємо звичайне пісочне тісто, щоб випічка вийшла більш ніжною і смачною додаємо настоянку. Метелика можна доповнити родзинками і насіннячками або використовувати шматочки фруктів або сухофруктів, на ваш вибір. Спробуйте, і смачно, і красиво!

  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Какао порошок - 2 Ст. Ложки
  • Настоянка - 1 Ст. Ложка
  • Ізюм - 1 Ст. Ложка
  • Насіння - 1 Ст. Ложка
печиво
Підготуємо інгредієнти.
печиво
Яйце збиваємо разом з цукром.
печиво
Додаємо м'яке вершкове масло.
печиво
Наливаємо настойку. У мене ягідна настоянка з ваніллю, але можна замінити на звичайну настоянку з ягід або на коньяк.
печиво
Все перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції.
печиво
Додаємо півтори склянки борошна і перемішуємо.
печиво
Тісто ділимо навпіл. В одну частину додаємо какао і замішуємо шоколадний шматочок тесту. А в іншу частину досипаємо трохи борошна і зробимо світлий грудку тіста.
печиво
Відправляємо грудочки тесту в холодильник на 15 хвилин.
печиво
Тісто виймаємо з холодильника, з кожного шматочка розгортаємо прямокутник.
печиво
Кладемо один колір на інший і одну сторону вирівнюємо, підрізаючи край ножем.
печиво
Тісто звертаємо рулетом і розрізаємо навпіл.
печиво
З'єднуємо 2 частини рулету, як на фото.
печиво
Нарізаємо гострим ножем.
печиво
Кожне печиво притискаємо з двох сторін, щоб вийшла метелик і кладемо на деко, покритий пекарської папером.
печиво
З родзинок і насіння робимо голову і тільце метелики.
печиво
Випікаємо при температурі 180-190 градусів близько 10 хвилин.
печиво
Печиво "метелики" готово. Пригощайтеся!

Схожі рецепти