Печиво Macarons
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20-30
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Рецепт приготування цього смачного ласощі вимагає точності вимірювань інгредієнтів. Обов'язково в наявності повинні бути ваги. А ідеальні пропорції я вказала нижче.
Опис приготування:
Готові половинки печива зберігайте в скляній герметичній тарі. Після наповнення начинкою помістіть їх в холодильник і обов'язково дайте просочитися декілька годин. Зверху вийде хрустка скоринка, а середина буде просякнута начинкою. Дуже смачно!
- Мигдалеве борошно - 150 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Вода - 50 грам
- Білок яєчний - 100 грам
- Барвник - За смаком
Для початку підготуйте всі інгредієнти.
Білок розділіть на дві рівні частини по 50 г.
Білок розділіть на дві рівні частини по 50 г.
Просійте цукрову пудру і мигдалеву борошно. Перемішайте.
Доведіть до кипіння воду і цукор. У цьому місці можна додати барвник. Обов'язково перевіряйте температуру суміші. Коли вона досягне 90С, починайте збивати одну порцію білка з цукровою пудрою. Суміш продовжуйте гріти.
Коли білок буде збитий до міцної, стійкої піни, не перестаючи збивати, вливайте цукровий сироп. Продовжуйте збивати масу, поки вона не охолоне до 40-45С.
У остигнула суміш додайте другу частину білка і суміш пудри і борошна. Дуже акуратно починайте перемішувати з країв в центр.
Спочатку суміш буде густий. Потім почне ставати рідині. Як тільки вона почала стікати з лопатки, припиніть заважати.
За допомогою кондитерського мішка відсадити на деко круглі печеньки однакового розміру. Залиште їх на столі хвилин на 30-40. Вони повинні обвітритися і, якщо доторкнутися пальцем, будуть трохи пружинити. Ось тут їх і треба ставити в духовку при 150-160С на 10-20 хвилин. Тут вже орієнтуйтеся по своїй духовці. Хвилин через 10 після початку випікання трохи спробуйте підняти печеньку ножем, щоб перевірити готовність.
А ось для начинки можна використовувати величезну кількість варіантів, починаючи від джему та варення, і закінчуючи більш складними кремами. У мене в начинці сирний сир з конфітюром.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!