Печиво без молока
(покроковий рецепт з фото)
Це печиво для дітей, у яких непереносимість молочних продуктів і для тих, хто постить. Смачне і розсипчасте печиво.
Багато мам страждають від того, що їх діткам протипоказано молоко і молочні продукти. Дуже часто не знаєш, чим порадувати дитини, адже на етикетках в магазині не завжди пишуть справжній склад. Але вихід є - скористайтеся цим простим рецептом приготування печива без молока. Хрусткі ароматні печива напевно припадуть до смаку дитині. Таке печиво в дні посту часто пече моя свекруха. І не бійтеся того, що в складі є огірковий розсіл - його запах в готовому виробі ви не відчуєте. Розповідаю, як приготувати печиво без молока.
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Розсіл огірковий - 10 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 7 Ст. Ложок
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Сода - 0, 5 Ст. Ложки (гасити оцтом)
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
У глибоку миску наливаємо потрібну нам кількість розсолу і рослинного масла. Додаємо цукор, добре розмішуємо до повного розчинення цукру. Потім додаємо гашене соду.
В отриману суміш додаємо ванільний цукор і невеликими порціями підсипає борошно. Тісто у нас повинно вийти щільним, м'яким і не липнути до рук.
Посипаємо стіл борошном і розгортаємо тісто в пласт, товщиною 0, 5-0, 8 мм. Дуже зручно нарізати печива фігурним ножем. Якщо у вас його немає - наріжте печива склянкою, або фігурками для печива.
Викладаємо нарізані печива на деко, застелений папером або злегка змащений олією. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів хвилин 15-20. Головне - Чи не передержіте печива в духовці, І не повбивали. Час випікання залежить від товщини зроблених вами печива, ну і від духовки.