Печиво «Amerikaner» класичне
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я вам розповім, як приготувати печиво «Амеріканер» класичне. Цей рецепт по праву займає одне з перших місць в списку традиційних американських солодощів, і ви зрозумієте, чому.
Зберігати це печиво можна в герметичному контейнері при кімнатній температурі 1 тиждень. Шоколадну крихту краще брати не дуже солодку. В цілому ж, якщо у вас є бажання додати ще чогось в тісто, сміливо робіть це, не бійтеся експериментувати. Я ж пропоную ознайомитися з класичною рецептурою - свого роду базою легендарного ласощі.
- Борошно - 2.25 склянки
- Харчова сода - 1/2 чайних ложки
- Масло несолоне - 220-230 грам (кімнатної температури )
- Цукор гранульований - 1/2 склянки
- Цукор коричневий - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Молочна шоколадна крихта - 2 склянки
1
Розігрійте духовку до 180 градусів.
2
У невелику миску висипте борошно, додайте в неї соду і перемішайте.
3
В окремій мисці збийте міксером масло з гранульованим і коричневим цукром. Збивати потрібно на середній швидкості до тих пір, поки маса не стане білою і пишною.
4
Зробіть швидкість міксера мінімальної, додайте сіль, ванільний екстракт і яйця. Збивайте близько 1 хвилини, щоб інгредієнти повністю змішалися.
5
Додайте в масло борошно і добре перемішайте тісто. Змішайте тісто з шоколадною крихтою.
6
На деко з пергаментним папером викладайте невеликі кульки тіста розміром з столову ложку на відстані приблизно 5 см один від одного.
7
Випікайте печиво до золотистої скоринки по краях (приблизно 8-10 хвилин).
8
Вийміть печиво із духовки і дайте йому охолонути на деку 1-2 хвилини, потім перекладіть її на решітку і залиште до повного охолодження. Печиво готове!