Печеня в скороварці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви - щасливий володар скороварки, ділюся з вами швидким і простим рецептом жаркого в скороварці! Виходить дуже смачне, ситне і ароматне блюдо, до того ж, без особливих зусиль!
Розповідаю, як приготувати печеню в скороварці. Виходить набагато швидше, ніж спекотне, приготоване за класичним рецептом, але, скажу вам, нітрохи не гірше! Картопля виходить дивно м'якою, просоченої м'ясним бульйоном, а м'ясо, навіть найжорсткіше, легко відходить від кістки. Так що ось вам мій рецепт приготування печені в скороварці, спробуйте!
- Яловичина - 1 кілограм
- Картопля - 2 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Спеції - За смаком
1. М'ясо обробляють на порційні шматочки, поміщаємо в скороварку. Заливаємо склянкою (або трохи більше) холодної води, додамо сіль і спеції за смаком. Ставимо на сильний вогонь. Коли закипить і зашипить, - переставимо на мінімальний вогонь і тримаємо півгодини.
2. Тим часом підготуємо овочі. Моєму, чистим, нарізаємо середніми шматочками всі овочі. Сильно не дрібнити.
3. Додамо овочі до м'яса, перемішаємо. Знову ставимо на сильний вогонь, і як зашипить, - переставимо на невеликий. Тримаємо 20 хвилин, після чого вимикаємо вогонь, випускаємо пар через клапан, і тоді вже відкриваємо кришку.
4. От і все! Готово!