Пасха зі згущеним молоком і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Дуже апетитна, неймовірно ніжна і солодка паска зі згущеним молоком і сметаною в домашніх умовах - прекрасна ідея для святкового десерту. А головне - мінімум клопоту в процесі приготування.
Чим більше найрізноманітніших цукатів, горішків і сухофруктів ви будете використовувати, тим смачніше вийде паска зі згущеним молоком і сметаною в домашніх умовах. З 500 грамів сиру в даному випадку можна взяти приблизно 1 стакан добавок. Використовувати ванілін або інші спеції для аромату я б не рекомендувала, вони тут просто будуть зайвими. Любителі солодкого крім згущеного молока в рецепті можуть використовувати також цукор або цукрову пудру.
- Сир - 0.5 кілограма
- Крем - 0.5 кілограма
- Вершкове масло - 150 грам
- Згущене молоко варене - 300-400 грам
- Сухофрукти, цукати, горіхи - 1 За смаком
1. Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було м'яким. У глибокій мисці з'єднайте його зі сметаною і як слід перемішайте.
2. Додайте сир (в даному випадку використовується погружной блендер, щоб маса була однорідною, так що протирати сир через сито не потрібно), почніть його збивати. Можна додати в рецепт приготування паски зі згущеним молоком і сметаною також сирний сир.
3. Слідом додайте варене згущене молоко і при бажанні трохи цукру.
4. Підготуйте добавки: подрібніть горіхи і сухофрукти. Змішайте всі з сирною основою до однорідності.
5. Якщо у вас є спеціальна форма, то використовуйте її. Якщо ж немає, тоді візьміть невелике сито і застеліть її чистою марлею (її має бути багато, щоб після накрити паску зверху). Викладіть масу в сито, накрийте і встановіть зверху невеликий вантаж. Надішліть в холодильник на добу.
6. Коли паска зі згущеним молоком і сметаною в домашніх умовах відстоялася, акуратно зніміть марлю і перекладіть сирну масу на тарілку.
7. А далі прикрашайте так, як підказує ваша фантазія. Неймовірно смачно і як красиво!
Гарного свята!
Гарного свята!