Рецепт Пасха зі сметаною і маслом фото

Пасха зі сметаною і маслом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир, Вершкове масло
Вагітним і годуючим
На святковий стіл, Пасха
Десерти

Відмінний класичний рецепт про те, як приготувати паску зі сметаною і маслом. Всі інгредієнти традиційні і як не можна добре вписуються на святковий ранковий стіл.

Цей десерт називається "великдень заварна" . Досить його на велику групу людей або для того, щоб потихеньку є весь день! Вибирайте сир нежирний, щоб в ньому не було грудочок, тоді блюдо буде ніжним і просто розтане в роті. Його захочеться приготувати не тільки до Великодня, але і на сніданок в звичайний день.

  • Сир - 800 грам
  • Цукор - 180 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Крем - 200 грам
  • Мигдаль - 50 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Яєчний жовток - 4 штуки
  • Цедра лимону - 5 чайних ложок
великдень зі сметаною і маслом - фото крок 1
Протріть сир через сито. В іншій мисці збийте жовтки з цукром (поступово його додаючи). Як утворюється хороша піна, умішайте сметану.
великдень зі сметаною і маслом - фото крок 2
Масло попередньо розм'якшити при кімнатній температурі. Змішайте його з сиром і жовткова масою за допомогою міксера. Далі поставте суміш на водяну баню на маленькому вогні. Постійно заважайте. Варіть її півгодини.
великдень зі сметаною і маслом - фото крок 3
Після цього переставте ємність в холодну воду, не забуваючи заважати масу. Потім додайте в неї нарізану очищений мигдаль, промиті родзинки і цедру. Все змішайте до єдиної консистенції.
великдень зі сметаною і маслом - фото крок 4
Візьміть відповідну миску, застелите її марлею. Викладіть в неї всю сирну масу, накрийте вантажем. Приберіть на добу в холодильник. Після цього переверніть форму, Великдень прикрасьте і подавайте до столу.

Схожі рецепти