Пасха зі сметаною і маслом
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний класичний рецепт про те, як приготувати паску зі сметаною і маслом. Всі інгредієнти традиційні і як не можна добре вписуються на святковий ранковий стіл.
Цей десерт називається "великдень заварна" . Досить його на велику групу людей або для того, щоб потихеньку є весь день! Вибирайте сир нежирний, щоб в ньому не було грудочок, тоді блюдо буде ніжним і просто розтане в роті. Його захочеться приготувати не тільки до Великодня, але і на сніданок в звичайний день.
- Сир - 800 грам
- Цукор - 180 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Крем - 200 грам
- Мигдаль - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Яєчний жовток - 4 штуки
- Цедра лимону - 5 чайних ложок
Протріть сир через сито. В іншій мисці збийте жовтки з цукром (поступово його додаючи). Як утворюється хороша піна, умішайте сметану.
Масло попередньо розм'якшити при кімнатній температурі. Змішайте його з сиром і жовткова масою за допомогою міксера. Далі поставте суміш на водяну баню на маленькому вогні. Постійно заважайте. Варіть її півгодини.
Після цього переставте ємність в холодну воду, не забуваючи заважати масу. Потім додайте в неї нарізану очищений мигдаль, промиті родзинки і цедру. Все змішайте до єдиної консистенції.
Візьміть відповідну миску, застелите її марлею. Викладіть в неї всю сирну масу, накрийте вантажем. Приберіть на добу в холодильник. Після цього переверніть форму, Великдень прикрасьте і подавайте до столу.