Пармский пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Пармский пудинг (пудинг з рикотти Parmigiana) - ніжний десерт з рікотти з незвичайним смаком. Ідеальне поєднання смаків: гіркуватий кави, кислинка лимонного соку і терпкість цитрусової цедри.
У покроковому рецепті я детально розповім як приготувати пармський пудинг. Хочу зауважити, що таке незвичайне поєднання смаків сподобалося всім в нашій родині. Так що повторювати цей десерт я буду часто. Я на свій смак використовувала заварний кави. Можна також взяти розчинна кава (2 немає. Л.) і додати його сухим в збиту суміш. Розчинна кава додасть десерту яскравий кавовий колір.
- Rikotta - 350 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 70 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Мед - 1 Чайна ложка
- Борошно - 40 грам
- Кава міцний - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка

Підготуйте необхідні продукти. Заваріть міцну каву. З 70 мл окропу 1 ст. L. Без верху заварного кави.

В окремій мисці збийте яйця і цукрову пудру.

В іншій мисці з'єднайте рикотту, рідкий мед, сметану, перемішайте. Додайте в збиті яйця, акуратно перемішайте.

Додайте борошно, цедру, перемішайте.

Розділіть масу на дві рівні частини. В одну додайте лимонний сік, перемішайте. У другу - міцну каву, перемішайте.

Розкладіть обидві суміші за допомогою столової ложки в порційні формочки для випічки, чергуючи їх по черзі. Поставте запікатися в духовку на 20-25 хвилин при 150 градусах.

Остудіть пудинг, прикрасьте свіжими фруктами або ягодами.

Смачного!