Парфе з креветок
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо дуже красиво виглядає на святковому столі, складно не помітити і не спробувати таку красу. Пікантний смак риби і креветок в поєднанні з ніжним соусом, зроблять свою справу, Будьте впевнені!
Перед вами простий рецепт приготування парфе з креветок. Ця страва дуже добре виглядає на святковому столі. Мимо не пройде ніхто, повірте! Готове парфе перед подачею обов'язково заморозьте в холодильнику. До речі, блюдо може зберігається до 48 годин, хоча сумніваюся, що ця смакота так довго може пролежати нез'їденої =) Гарного дня!
- Форель - 250 грам
- Креветки - 40 грам (варені і очищені )
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Вершки - 4 Ст. Ложки
- Желатин листової - 2 штуки
- Лосось копчений - 50 грам
- Кріп - 5 штук (гілочок)
- Лимон - 1/2 штуки
- Спеції - 1 За смаком (сіль і перець чорний мелений)
Розігрійте духовку до 200 градусів. Форель кладемо на лист фольги, солимо і перчимо, щільно загортаємо і відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Підготуйте форму для майбутнього парфе (по необхідності застеліть дно харчовою плівкою).
Викладіть на дно шар з тонко нарізаного копченого лосося.
Викладіть на дно шар з тонко нарізаного копченого лосося.
Желатин замочити в холодній воді. Кріп подрібніть.
Креветки покладіть в холодну воду, сіль і poperčite. Варіть до закипання води, потім обсушити.
Майонез змішуємо з вершками до однорідної маси.
Риба приготувалася. Акуратно знімаємо шкіру і видаляємо кістки, розібравши рибу на невеликі шматочки. Сік злийте в окрему ємність.
Пластини желатину кладемо в сік від риби. Желатин повинен повністю розпуститися.
В окремій ємності змішайте шматочки риби, креветки, майонез, вершки, кріп, сік половини лимона і розбещений желатин. Приправити сіллю і poperčite. Потім щільно заповніть отриманою масою форму.
Зверху накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник, до застигання.
Зверху накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник, до застигання.
Перед подачею виймаємо парфе з форми їм перекладаємо на красиву тарілку. Зверху прикрашаємо гілочками кропу. Смачного!