Рецепт Панкейкі на кислому молоці з додаванням рослинної олії фото

Панкейкі на кислому молоці з додаванням рослинної олії
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Панкейкі

Маленькі млинці називають панкейк. Вони готуються переважно для дітей, оскільки їх зручно брати в руку і їсти. Приготувати їх можна на молоці, кефірі, кислому молоці або сироватці.

Зараз починається сезон свіжих ягід і фруктів, тому такі панкейкі можна подавати не тільки зі сметаною або згущеним молоком, а, наприклад, з джемом зі свіжих ягід або з цілими ягодами. Панкейкі виходять невеликими, а це плюс для тих, у кого є діти (вони дуже люблять такі маленькі оладки).

  • Кисле молоко - 500 мілілітрів
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1/4 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штук
  • Борошно - 1, 5-2 склянки
панкейкі на кислому молоці з додаванням рослинної олії - фото крок 1
1. Люблю готувати такі млинці на кислому молоці, оскільки вони виходять ніжними і м'якими. Зверніть увагу, коли будете додавати борошно: кисле молоко завжди створює оманливу видимість і здається, що муки досить. Але це не так і борошна повинна бути достатня кількість. Отже, розведіть віночком кисле молоко, щоб розбити всі грудочки.
панкейкі на кислому молоці з додаванням рослинної олії - фото крок 2
2. В окремий посуд вбийте яйце, додайте цукор і сіль. Віночком перемішайте до однорідного стану. Влийте кисле молоко і знову перемішайте.
панкейкі на кислому молоці з додаванням рослинної олії - фото крок 3
3. Додайте борошна стільки, щоб маса вийшла як сметана приблизно 15%. Природно, рідше, ніж на оладки. Тепер можна скористатися міксером і збивати. Солі додайте за смаком. Додайте також рослинна олія і замісити тісто.
панкейкі на кислому молоці з додаванням рослинної олії - фото крок 4
4. Залиште на 15 хвилин, щоб тісто настоялося (найкраще на 2 годину). Потім розмішайте і розжарити сковороду.
панкейкі на кислому молоці з додаванням рослинної олії - фото крок 5
5. Смажте оладки з обох боків до рум'яного кольору без додавання масла. Іноді я змащую сковороду салом (і не прилипає, і смак особливий).
панкейкі на кислому молоці з додаванням рослинної олії - фото крок 6
6. Подавайте їх зі сметаною, джемом, згущеним молоком або будь-якою добавкою.

Схожі рецепти