Панкейкі на кислому молоці з додаванням рослинної олії
(покроковий рецепт з фото)
Маленькі млинці називають панкейк. Вони готуються переважно для дітей, оскільки їх зручно брати в руку і їсти. Приготувати їх можна на молоці, кефірі, кислому молоці або сироватці.
Зараз починається сезон свіжих ягід і фруктів, тому такі панкейкі можна подавати не тільки зі сметаною або згущеним молоком, а, наприклад, з джемом зі свіжих ягід або з цілими ягодами. Панкейкі виходять невеликими, а це плюс для тих, у кого є діти (вони дуже люблять такі маленькі оладки).
- Кисле молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1/4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штук
- Борошно - 1, 5-2 склянки
1. Люблю готувати такі млинці на кислому молоці, оскільки вони виходять ніжними і м'якими. Зверніть увагу, коли будете додавати борошно: кисле молоко завжди створює оманливу видимість і здається, що муки досить. Але це не так і борошна повинна бути достатня кількість. Отже, розведіть віночком кисле молоко, щоб розбити всі грудочки.
2. В окремий посуд вбийте яйце, додайте цукор і сіль. Віночком перемішайте до однорідного стану. Влийте кисле молоко і знову перемішайте.
3. Додайте борошна стільки, щоб маса вийшла як сметана приблизно 15%. Природно, рідше, ніж на оладки. Тепер можна скористатися міксером і збивати. Солі додайте за смаком. Додайте також рослинна олія і замісити тісто.
4. Залиште на 15 хвилин, щоб тісто настоялося (найкраще на 2 годину). Потім розмішайте і розжарити сковороду.
5. Смажте оладки з обох боків до рум'яного кольору без додавання масла. Іноді я змащую сковороду салом (і не прилипає, і смак особливий).
6. Подавайте їх зі сметаною, джемом, згущеним молоком або будь-якою добавкою.