Панкейкі на кислому молоці і ряжанка
(покроковий рецепт з фото)
Панкейкі на кислому молоці в даному рецепті готуються з додаванням ряжанки. Такі міні-млинці - відмінний варіант для перекусу або для дитячого полудня. Готуються вони без додавання масла.
Панкейкі - найпоширеніша випічка не тільки на території США і Канади, але і по всьому світу. Але прийшов рецепт цих міні-млинців саме звідти. Вони готуються точно з такого ж тіста, як і на млинці, але в даному випадку з додаванням ряжанки. Саме ряжанка робить їх ніжними і ароматними.
- Кисле молоко - 150 грам
- Ряжанка - 100 грам
- Яйце - 1 штук
- Сіль і цукор - За смаком
- Борошно - 1 склянок (скільки візьме)
1. Такі панкейкі з додаванням ряжанки виходять дуже ніжними і ароматними на смак. Розведіть в кислому молоці і ряжанка цукор і воду за смаком, додайте яйце і збийте вінчиком або міксером. Всипати поступово борошно і замішують тісто. За консистенцією воно повинно бути трохи густіше, ніж на млинці.
2. Ложкою або невеликим ополоником наливайте на розпечену сковороду тісто і смажте панкейкі на невеликому вогні.
3. Коли поверхня стане матовою, перевертайте їх на зворотну сторону за допомогою лопатки. Смажте до того моменту, поки панкейкі стануть рум'яними.
4. Коли будете викладати їх на блюдо, обов'язково змащуйте вершковим маслом.
5. Полийте їх сметаною, джемом, кленовим сиропом, згущеним молоком або будь-яким топінгом за смаком і подавайте до столу!